RX 480 VGA BIOS Write Fail sorunu

Deniz Örs

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2016
Mesajlar
475
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bugün RX 480'e Unlocked Air BIOS denen daha önce de flash'ladığım bir BIOS'u kendi kartıma flash'lıyordum.
Yarısında "Write Fail" dedi, tabi ben telaşla DOS diski hazırlıyorum bi yandan da kendime küfrediyorum.
Buna rağmen ekran kartım sıkıntısız açıldı hem de yeni BIOS'umla, benim sorum şu;
Yarı kalmış BIOS denen bir şey var mı yani, bozuk yüklenen, eksik yüklenen eğer böyle bir şey ise yeniden flash'lamam gerekir ancak şu anlık sıkıntısız çalışıyor. Fikrinizi almak istedim teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Stok BIOS'a dönmenizde fayda var. Yazma hatası verdiyse ileride sorunlarla karşılaşma ihtimalin var. Firmanın kendi yayınlamadığı BIOS'ları yüklersen ve kart bozulursa garantiye girmeme durumu olabilir.
 
İlk önce cevabınız için teşekkür ederim, garanti konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum daha doğrusu garantilik bi duruma geleceğini düşünmüyorum. Ama evet yazma hatası yüzünden sonra sıkıntı çıkarır mı noktası rahatsız ediyor beni bunun bileni yok mu forumda acaba ?
 
Konuyu açtığımdan beri, saatlerce BF1, Batman:Arkham Knight, Rainbow 6 oynadım bir hata ile karşılaşmadım, ama sanırsam eski biosa dönmem konusunda hemfikiriz.
 
Ekran kartı BIOS'u tam olarak nedir ? Asus Rx470 4GB O.C versiyon mevcut elimde ve sadece AMD'nin kendi sitesindeki driverı kurdum. Hiç bir şekilde oyunları oynatmıyor. Kısa bir süre sonra oyundan atıyor.
 
Driver gibi güncellenmesi gereken bir şey değil, benim flash'lamamın sebebi daha fazla Overclock içindi şu anda 1410 Core 2175 Memory değerleri ile oynuyorum. Üstelik RX 470 için şu anda resmi bir BIOS güncellemesi yok.
 
Driver gibi güncellenmesi gereken bir şey değil, benim flash'lamamın sebebi daha fazla Overclock içindi şu anda 1410 Core 2175 Memory değerleri ile oynuyorum. Üstelik RX 470 için şu anda resmi bir BIOS güncellemesi yok.
Kusura bakmayın konunuzu kirleterek saptırıyorum biraz ama bu konularda bilgisizim ve bir sorunum doğru düzgün cevapta bulamadım belki siz yardımcı olursunuz o yüzden size sorucam. Asus Rx470 4GB O.C versiyonu almış bulunmaktayım. 1270 MHz hızı bulunmakta kendi O.C versiyonunda. Fakat 1000 MHz'i geçtiği anda oyundan atmakta. Eski ekran kartım hd6870 onun hızı 900 MHz'de ve sorun çıkarmamaktaydı. Hızın yükselmesinden dolayı sorun çıkardığını anlamadan önce sorun Rx470'te veya driverda sanıyordum fakat 6870'i de 1000 MHz seviyesine çektiğimde o da oyunlardan atmaya başladı. Anakartım Msi 870a-g54 işlemcim Phenom II X6 1055T PSU Aerocool 730W 85+ tüm bileşenler 6 yıllık. Sorun acaba PCI slotunda mı yoksa PSU'da besleme sorunu mu var? Eklemeyi unuttum Rx470'i 1000 MHz altında tuttuğumda bir sorun çıkmıyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı