Arduino Mıknatıs Sistemi Programlama

mervew

Hectopat
Katılım
25 Ekim 2016
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba arkadaşlar, bir konuda bilginize danışmak istiyorum. Arduino için bir program yazmam gerek fakat nasıl yazabileceğimi hiç bilmiyorum. İnternette birçok örneği inceledim fakat bulamadım, bilen biri yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

Arduino'ya gerekli devreyle bir elektromıknatıs bağlayacağım. Sistem çalıştığında bu mıknatısı çalıştırıp buna yapışacak parçayı çekecek, 1.5 saniye sonra kapatıcak ve parça geri düşecek, sonrasında 20 dakika boyunca elektromıknatısa elektrik gitmesini kesecek (aşırı ısınıyor). Bu işlemi de 24 saat boyunca tekrar edecek. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim :):utanç: Selamlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çekme işlemini manyetik olarak değil de, elektrik motoru ile tren tekeri gibi(piston gibi) hareket ettirerek yapamaz mısınız? Buna benzer bir suru örnek vardır.
 
Yanıtınız için teşekkür ederim. Malesef bu şekilde yapmam gerekiyor, çünkü sistemin devamı var ve sadece elektromanyetik etkiyle kontrol etmem lazım
 
Loop un içinde bir pine elektrik gönder delay ile bekleme süresi koy pindeki akımı kapat 20 dk delay koy.
Pinde elektromıknatısa bağlı olacak.
İyi çalışmalar.
 
Benim bi devre tasarımım var, henüz pratik test edemedim, şu an sıkıntım arduinoyu programlamak, deniyorum fakat emin olamıyorum kodlarda, yazabildiğimi buraya yapıştıramıyorum :(
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı