Rehber İndirmenin Ne Zaman Tamamlanacağını Hesaplamak

  • Konuyu başlatan Umutmeister
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 3B
U

Umutmeister

Ziyaretçi
Aşağıdaki şekilde işlem yapacağınız zaman mutlaka Kilobyte türünden veri girmeniz gerekiyor. Eğer indirme hızınız Megabayt olarak görüntüleniyorsa toplam dosya boyutunu Megabayt'a çevirip bölmeniz gerekiyor, diğer veri türleri içinde bu geçerlidir.

İşlemleri yaparken işlem sırasına dikkat edin, çarpılacak sayıları toplayıp ana veriyle çarpmak size doğru sonucu vermez. İşlemi yaparken önce ilk parantezden başlamanız gerekiyor, yani (5 * 10) * 25 işleminde öncelikle 5'i 10 ile çarpıp sonrasında çıkan sonucu 25 ile çarpmanız gerekiyor.

Dakika: İndirme hızınız * 60
Saat: (İndirme hızınız * 60) * 60
Gün: ((İndirme hızınız * 60) * 60) * 24

Alt seviyeden üst seviyeye çıkarken çarpmanız, üst seviyeden alt seviyeye inerken bölmeniz gerekiyor. Üst seviyeye çıkarken her seferinde, 3 sıfır eklemeniz, alt seviyeye inerken 3 sıfır silmeniz gerekiyor. Yani Kilobayt veri türünden Gigabayt'a çevirmek için 6 sıfır eklemeniz gerekiyor, çünkü Kilobayt'ın 2 üstüne çıktık. Alttaki şekilde yapacaksanız ve üst seviyeden alta inecekseniz çarpım değil bölme yapmanız gerekiyor.

Kilobayt veri türünü çevirmek;
Megabayt: Dosya boyutu * 1000
Gigabayt: (Dosya boyutu * 1000) * 1000
 
Anlamadım mesele 35 GB bir dosyayı 300 kb/s yapan hız kaç dakkada indiril problemle nasıl olur ?
35GB bir dosyanın 300Kbps hızla saatler süreceğini zaten tahmin edersiniz. Bu nedenle 300Kbps hızı öncelikle 60 ile çarparak daha sonrasında çıkan sonucu tekrar 60 ile çarparak saatte kaç KB veri indirebileceğinizi hesaplayabilirsiniz. 35GB 35.000.000KB olduğu için bunu az önceki yaptığınız çarpma işleminin sonucuna bölün. İsterseniz hızınızı sadece 1 kere 60 ile çarpıp bölme işlemini yapabilirsiniz, bu sayede kaç dakikada ineceğini bulursunuz. Sonrasında saate çevirmek için 60'a bölmeniz gerekmektedir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı