Tüm oyuncuları yakından ilgilendiren Cryptolocker virüsüne dikkat

Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
44.180
Makaleler
36
Çözümler
229
Yer
Sakarya
İçinde single player(tek kişilik oyuncu)'un oyunları da bulunduğu bu zararlı steam ve benzeri platformların da dahil olduğu diğer platformlardan oyun alanları da etkilemektedir. Zararlı cryptolocker olarak duymuş olduğunuz zararlının yaptığı etkiyi gösterip oyun dosyalarını şifreleyip oyun dosyalarınızı şifreleyip kullanılmaz hale getirmektedir. Ransomware kategorisinde bulunan bu zararlı Crptoplocker'ın 3 varyasyonu olan Teslacrypt olarak geçmektedir.

Bu zararlıdan korunmak için ilk önce Flash, Java, Microsoft Word ve Ofis uygulamalarınızı ve güvenlik güncelleştirmelerinizi yüklemeniz gerekmektedir. Tabi bunu artık söylemeye bile gerek yok ancak hala kendini yeterli bulan insanlar antivirüs kullanmamayı tercih etmektedir. Antivirüs kullanmayan kullanmalı, kullanan ise güncellemeleri aksatmamalıdır. Yedek alan kişiler ise güncel yedeklerini alması daha fazla dosya kurtarmanıza yarayacaktır.

Gaming cryptolocker olarak da adlandırılan bu zararlı oyun oynayanları çok zarara uğratacaktır. Bir önceki varyasyonları ise iş yeri ve özel işler yapan şirket ve kuruluşlara daha çok bulaşan bu zararlı şu ana kadar oldukça etkili olmuştur. Oyuncu sayısı oldukça fazla olduğundan bu global bir etki yapacağı düşüncesindeyim.

Etkilenen oyun ve platformlardan bazıları şunlardır;

Tek kişilik; Call of Duty, Minecraft, Half-Life 2, Elder Scrolls serisi (Oblivion, Skyrim, Elder Scrolls Online), Assassin’s Creed, Star Craft 2, Diablo, Fallout 3, Dragon Age: Origins, Star Wars: The Knights Of The Old Republic, F.E.A.R, Saint Rows 2, Metro 2033, S.T.A.L.K.E.R, Resident Evil 4, Bioshock 2.

Online olanlar; World of Warcraft, Day Z, League of Legends, World of Tanks ve Metin2.

Bazı şirketlerin dosyaları: EA Sports Oyunları, Valve oyunları ve Bethesda oyunları.

Platformlar: Steam

Oyun geliştirme yazılımları: RPG Maker, Unity3D ve Unreal Engine

Zararlıdan etkilenen dosyaları eski haline getirmek için zararlının istediği fiyat ise 430 ile 1000 dolar arasında değişmektedir.
 
Hocam Kaspersky'ı kuracağım. Bu java, flash vb. şeyleri internete java, flash indir yazarak indirmemiz mi gerek ? Yoksa bunların ayrı bir şeyini mi indirmemiz gerek ? Ve bu zararlı nasıl bulaşıyor ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu adamlar bildiğin manyak madem böyle bir virüs yapacak kadar bilgileri var neden anti-virüs yapmıyorlar doğru düzgün sürekli para kazanırlar. Bir türlü anlamış değilim.
 
Antivirüs kullanan zaten çok az. Tanıtımıdır filan uzun iş onlar için. En kolay yolu virüsü yapıyor çözülemeyecek şekilde şifreliyor dağıtıyor tüm dünyaya sazan da çok olunca AV' de kullanmayan az olunca sazanları avlıyorlar işte. Sonra g*t sıkışınca AV'ye koşuyorlar ama ne fayda iş işten geçmiş çözeceğini sanıyorlar. Çok iyi yapıyorlar güvenliği önemsemeyenler az da olsa akıllanıyor.
 
Ben kişisel bilgisayarım da AV kullanmıyordum. Halada kullanacağımı sanmam dikkatli olursak bir şey olmaz bence. Bu arada bu şifreleme türü bir virüs ile ilk 2008'de tanışmıştım direk format çakmıştım. O zamanlar toyduk tabi. :D hahaha
 
Bu adamlar bildiğin manyak madem böyle bir virüs yapacak kadar bilgileri var neden anti-virüs yapmıyorlar doğru düzgün sürekli para kazanırlar. Bir türlü anlamış değilim.

Bu virusu yapanlar sonrasinda bu virusten kurtulmanin cozumunu satiyorlar zaten. Veriyosun parayi indiriyosun programi virus falan kalmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı