Çözüldü Shimano BR M355 vs ZOOM HB-875

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Spontune

Kilopat
Katılım
23 Nisan 2016
Mesajlar
3.167
Makaleler
11
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, hidrolik fren almaya karar verdim. Bu iki ürün arasında devasa fark var mı? Birisi üst seviye iken diğeri giriş seviyesinde değildir umarım.
Bu epeydir indirimde ve indirimi bitmeyeceğini düşünüyorum. Yanında disk gelmiyor.
Bu da 2 gün içerisinde indirimi bitecek, 20 ile 30 gün arasında geleceği söyleniyor. Yanında AVID G3 160 mm, HS 160 mm ya da XTEC 160 mm rastgele 2 tane gelecek.
Diski gözetmeden hangisi daha iyi ve aralarında devasa fark var mı? HB-875, Shimano'nun hangi frenine denktir?

@BilgisayarKurdu @Frknhrmnc @Bulut Uzer
 
Shimano seçmelisin, fiyat performans sayılabilecek bir ürün sonuçta. Bakımı kolay, fren kollarında hissiyat var ve uygun fiyatlı bir ürün. Ama yok ben Zoom istiyorum dersen, Zoom'a vereceğin para ile Avid Elixir seri ikinci el frenlere bak. Hissiyat biraz az ama tutuşları mükemmeldir.
 
@Bulut Uzer
Şunu düzelteyim (keşke baştan belirtse idim) Zoom siyah olanı 47.5 dolar kırmızı olanı 57.5 dolara satılıyor. Yani ikisi de aynı fiyatta. Aynı fiyat olması cevabınızı değiştirmeyecektir. Shimano BR M355 alacağım aralarında fark yokmuş zaten. 30 gün beklemeye değmezmiş. Ama bunu buldum dediğiniz fren seti sanırsam.
AVID
Disksiz fiyatı 49 dolar iki tane Avid G3 ile beraber 55 dolar. %8 indirimde şu anda indirimsiz 53 dolar ile 60 dolar arası değişiyor. Zaten disk bende var AVID HS 160 mm azıcık akordu bozuk o da fazla etki etmiyor. İkinci el almaktan daha çok güveniyorum bu siteye. Sipariş ettiğim bütün ürünler geldi. Gerekli olan çoğu ürünü buradan ucuza temin ettim. Hiç birinde şu ana kadar bozulma olmadı.
Şimdi tekrardan soru soracağım Shimano BR M355 mi yoksa 30+ gün bekleme pahasına Avid Elixir mı? İkisi de aynı fiyatta sıfır ürünler bunu belirteyim şimdiden. :D
 
E1 için 30 gün beklemek değer mi bilemem ama ikisi arasında seçip yapan kişi sen olmalısın. Ben artı ve eksilerini söyledim çünkü. Sonuçta neredeyse aynı segmentte ürünler.
 
Shimano almaya karar verdim. Avid, DOT denilen bir yağ kullanıyormuş bu da aşındırma özelliğine sahipmiş soğukta daha iyiymiş. Soğuk havada da kullanacağım ancak İstanbul olduğu için -15 derece olması biraz zor. Shimano bana daha uygun gibi, bu yüzden Shimano alacağım.
 
Shimano br m-355 benim bisikletimde var suana kadar hicbir sorun yasamadim.
 
@Fury52X
Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Çünkü benim için önemli olan uzun ömürlü ve dayanıklı olması fren performansı ikinci planda çünkü 50-55 kiloyum durmam çok kolay oluyor, kalın tekerin etkisi de var tabi.
 
Bende Ng 650 Hd var. Fren sistemi Shımano BR M355. Ben 95 kiloyum. Güzel duruyor. Bir şey sormak istiyorum, V frene göre Hd nin 200 TL fiyat farkı vardı. Yani o 200 Tlnin 150 Tlsi fren sistemine 50 TL side vites koluna mı verdik. Bu disk fren nedense pahalı geldi. Hani ben Md fiyatına HD aldım ama 150 TL biraz tuzlu geldi bana. Ama frenden memnunmusun dersen tekerler 2.20 kiloda dediğim gibi 95 güzel duruyor. Ama hiç ani bir sıkma yapmadım. Hep yavaş sıktım. Hani limon sıkma diyorlar ya öyle yapınca gerçekten rahat duruyor. Hani bir kaç defa tekerlekleride kitledim.
 
@Mehmet Akif Ersoy
Satış stratejisi diyelim. Bilgisayarda da bunu yapıyorlar ama yine de bilgisayar kadar insafsız değiller. Hem şu an Erdoğanlar bisiklette indirimli yoksa başka mağazalarda 230 liraya ya da tekli 120 liraya satıyorlar. Fren mesafesini frende değil disk çapı ve yol tutuşunda aramak lazım. Daha bir çok etken var ancak en önemlisi bunlar. Yoksa mekanik ile hidrolikte aynı güçte sıkıyor. Mekaniğe daha çok güç uygulamak gerekiyor tabi orası ayrı. :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı