1700 TL AMD A10 7890K Monitör Dahil Sistem Toplama

RX 460 2GB modeli ucuz olması lazım. Daha uygun bir ekran kartı istiyorsan eski modellere bakman gerek GTX 750Ti, R7 260X, R7 360, R7 250X bunlar olabilir.
 
Arkadaslar, konu hakkinda fikir, bilgi ve tavsiyede bulunanlara tesekkur ediyorum. Bu tavsiyeler dogrultusunda, internet ortamindada kapsamli bir arastirmada yaptim ve Apu sistemin ekonomik fakat performans acisindan ileriki 3-5 senede yeterli olmayacagi kanaatini getirdim.. Amd athlon 880k islemci kesin olmakla birlikte ile ekran karti olarak gtx750 ti veya r7265 arasi kartlarda secim yapmaya karar verdim.
 
GTX 750Ti ve R7 265 bunlar epey eski kartlar ve aynı fiyata yeni kartlar olan RX 460 veya GTX 1050 tercih etmelisin, 500 liraya RX 460 2GB bulabilirsin. İşlemciye gelince Önü kapalı olan bir platform yerine önü açık olan bir platforma yönelmende fayda var. Çünkü; FM2+ platformunda en güçlü GPU'suz işlemci x4 880K ve APU A10 7890K var, yani yeni bir işlemci almaya karar verdiğinde daha güçlü modelleri alamazsın sistemi yenilemek zorunda kalırsın. Kısaca x4 880K'lı bir sistem şuan için ve senin için yeterince güçlü bir sistem olsa bile sonuçta "kullan at" bir sistem mantıklı olmaz.

Teşekkür etme beğen.

Yerinde olsam kesinlikle az daha sabır eder AM4 platformunun tüm üyelerinin piyasaya girmesini beklerdim. Sen beklemelisin yada Skylake sistem toplamalısın.
 
Anakarti ilk aldigim icin ne yazikki fm2+ da bir degisiklik yapamayacam ve sizinde dediginiz gibi gpu suz en son ve en iyi amd islemcisi 880k yi alicam. Sahsen bu islemci beni 2-3 sene idare eder gibime geliyor ama sonrasinda sizin belirtiginiz gibi ucu acik bir islemciye yonelebilirim. Ekran karti konusunda benchmark sitelerinden gordugum kadari ile 750ti ve r7265 rx 460 dan daha iyi performas vermekde ama soylediginizi tekrardan dusunecegim.
Amd yeni nesil hep cikti cikacak deniyor ama ben 2017 yilinin ilk ceyregi martdan once cikmaz diye dusunuyorum. O yuzden gec olur benim icin.
 
Kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü RX 460'dan GTX 750 Ti daha iyi mi? :lanet::lanet::lanet::lanet:


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca ben x4 880K'yı Türkiye piyasasında hiç göremedim, her taraf x4 860K ile dolu ama olsun x4 860K+RX 460 2GB iyi bir ikili olur.
 
GPUBoss Doğru Bilgi Vermemektedir
Turkiye'de yok zaten ben de Turkiye'de yokum:) Ekran karti testine kiyaslamasina gelirsek;

Radeon RX 460 vs GeForce GTX 750 Ti


Belki bu da olcu degildir ama kalite pahalilikta da 750ti daha pahali nedense? Ozur. Kalite ve pahalilikta marka ayrimini hesaba katmamisim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Paylaşılması yasak olan bir link paylaştın o site taraf tutan kıyaslama sitesidir.
Kardeş 2 nesil önceki kart ile yeni nesil kartı kıyaslamak bile akıl dışı. Genelde kart ilk piyasaya giriş fiyatı neyse hep öyle kalıyor. Fiyat = kalite değildir. Örneğin GTX 980 Ti, GTX 1070'den çok daha pahalı diye daha kaliteli değil. Piyasa böyle işte girdiği gibi kalıyor genelde keşke ucuzlasalar.

Allah akıl fikir verseymiş araştırmasını bilseymiş bana ne deyip geçmiyorum yardımcı oluyorum farkındaysan. Tavsiyelere uy ve bir zahmet emeğin karşılığı olan beğen tuşuna basabilirsin. :D
 
İşlemciyi i3 6100 alabilirsin. Ekran kartına gelince ikinci el çok güzel ekran kartları var. Mesela ben Sahibinden.com' da GTX 960 görmüştüm 500 TL. PSU ve Sabit disk hariç diğer bileşenler ikinci el alınabilir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı