Telefon ve harici navigasyon arasındaki fark nedir?

Cevap: Fark yok neredeyse. Ama cep telefonlarının artıları ve eksileri şunlar:

Artılar
  1. Nokta atışı konum hesabı yapabilme. Artık telefonların konum belirleme sistemleri navigasyon cihazlarından çok daha keskin ve net. Çünkü konum belirlemek için mobil şebeke antenlerinden, GPS uydularından, manyetik alandan yararlanıyorlar. (Eğer WiFi ağına bağlı bi noktaysa onun konum verisini de kullanıyor.)
  2. Kişiselleştirme seçenekleri sınırsız. Yazılım sayısı (farklı harita sayısı) çok. Kendi zevkinize en uygun olanını seçip, kullanabiliyorsunuz. Eğer navigasyon cihazı olsaydı sabit programa takılı kalıyorsunuz.
  3. Çoklu göreve sahip olma. Akıllı telefonların çoklu görev özelliği sayesinde araç kullanırken dikkatinizi dağıtmadan Hands-Free özelliği ile yolda giderken direk arama cevaplayabilir, müzik dinleyebilir, aynı anda internette arama yapabilirsiniz. (Eğer akıllı telefonunuzla araç içi bilgi ve eğlence sistemi uyumlu çalışabiliyorsa ı bilgi sisteminin ekranından da halledebilirsiniz. Eğer desteklemiyorsa bilgi ve eğlence sistemine AUX ile bağlantı yaparak aracınızı akıllandırabilirsiniz.
  4. Hırsızlıktan doğan masraflardan kurtulma. Akıllı telefonunuzu ön cama yapışık şekilde unutmayacağınızdan dolayı hırsızlar boş yere camı kırmayacaklardır. Bu da hem kaskonuza hemde zarar vermeyecektir.
  5. Araç içi DVR olarak kullanabilme. Tutacağa düzgün şekilde tutturulursa Araç içi DVR olarak kullanabilirsiniz.
  6. Radar dedektörü olarak kullanabilme. Bazı uygulamalar sayesinde cihazın şarj girişinden radar dedektör anteni takılırsa taşınabilir ve gizlenebilir radar dedektörüne sahip olabilirsiniz. (Ülkemizde kanunlarla yasak ama bazı ülkelerde serbest olduğu için yazdım. Ülkemizde kullanıpta yakalanırsanız tüm sorumluluk size aittir. Cezası çok ağır olup hapis cezasıyla bile karşılaşabilirsiniz.)
Eksiler
  1. Araç içinde uzun süre kullanacağınız için telefonu şarj etmeniz gerekiyor. Buda çoğu yeni araçta bile hala devam araçta önde ve tek olan çakmak girişinin dolması demek.
  2. Eğer müzik gibi metaryalleri stream etmek isterseniz çok büyük internet paketlerine sahip olduğunuzdan emin olun. Aksi takdirde yüksek miktarda paket aşım fiyatları ödeyebilirsiniz.
 
Mobilde daha kullanışlı oluyor bence. Diğerlerini bilmiyorum ama Toyota'da adres bulamıyorsunuz, bildiğiniz adrese gidebiliyorsunuz. Arama yok. Yani sadece cadde, sokak, numara vs. yazıyorsunuz, sonra da adrese gidiyorsunuz. Mobilde ise arama yapabiliyorsunuz.
 
Mobilde daha kullanışlı oluyor bence. Diğerlerini bilmiyorum ama Toyota'da adres bulamıyorsunuz, bildiğiniz adrese gidebiliyorsunuz. Arama yok. Yani sadece cadde, sokak, numara vs. yazıyorsunuz, sonra da adrese gidiyorsunuz. Mobilde ise arama yapabiliyorsunuz.
Aracım Toyota adres yazarak bulabilirsiniz.
 
Yukarıda arkadaş mükemmel açıklamış maddeler halinde. Şarj problemini Powerbank ile çözersiniz sorun değil. Kablo problemi olursa, uzun kaliteli bir aktarım kablosu alırsınız standart kablo bile yeterli olur aslında.
 
Konu navigasyon ve GPS olduğu için, mühendislikte, ağır arazi koşullarında ve off-road gibi aktivitelerde ya da güvenilirlik ve çekim gücü konusunda hiçbir telefon bu tarz bir cihazın eline su dökemez.

Garmin Oregon 650 Dokunmatik Ekran El Tipi Gps Fiyatı

Diğer konuları @SypeR gayet güzel açıklamış. Ama araç kullanırken, genelde insanlar telefonu bir yere sabitlemiyor. Bir elinizle telefonu tutucağınız için güvenli sürüşü etkileyecektir.

Bence, şehirde, arabalar için en mantıklısı, aracın multimedya ekranına gömülü olarak gelen sistemler. :)

Off-road için de bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Off-Road Navigasyon: Arazide Kaybolmama Sanatı | YoldanÇık
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı