HP USB Disk Storage Format Tool Alternatifi

Emre Kağan

Kilopat
Katılım
30 Temmuz 2016
Mesajlar
439
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, HP USB Disk Storage Format Tool sorun çıkarıyor. Bazen Write-Protected hatası alıyorum. Normal biçimlendirme yaptığım zaman sıkıntı olmuyor. Başlıkta belirttiğim aracın alternatifi var mı acaba ?
 
Son düzenleme:
Formatlamaya çalıştığınız şeyde donanımsal arıza olabilir. Diskpart ile biçimlendirmeyi deneyin.
2 USB bellek ve 2 SD CARD ile denedim yine aynı sorunu çıkarıyor. Yeniden indirdim bu sefer sorun çıkarmadı. Dura dura bozuluyor mu bende anlamadım. Alternatifi olsa çok iyi olur.

Edit: Diskpart ile yapıyorum. Diski seçiyorum. "clean" diyorum. Resimdeki gibi "...Erişim engellendi." hatası veriyor. Tekrar "clean" yapıyorum. Sorunsuzca temizliyor. Resimdeki gibi format işlemini gerçekleştirebiliyorum. Başka USB belleklerle de denedim aynı hatayı veriyor. Bir şeyleri eksik mi yapıyorum ?

disk.PNG


Edit: Kendimce(doğaçlama derler ya hani) bir şey denedim. Bu sorunu çözdüm. Ama yaptığım şey zararlımıdır veya yanlış mıdır bilmiyorum. Resimdeki gibi yaptım. Artık "clean" komutunu ilk defa çalıştırdığım zaman sorun çıkarmıyor. Bu yöntemi kullanmalı mıyım ?

disk1.PNG
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı