Kapsama Alanı Sorununa Homeplug Çözümü

alfonyonzo55

Kilopat
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
1.335
Makaleler
3
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, öncelikle resimler temsilidir. Homeplug'un detaylı anlatımını yapacağım.

Öncelikle eski evimde modemim bilgisayarıma çok yakın olduğu için, wifi sorunu hakkında herhangi bir fikrim yoktu. Yeni bir eve taşınınca, modemle odam arasında yaklaşık 7-8 Metre ara var. 3 Tanede duvar var desek 24 MBS internetimden aldığım en fazla hız 9 MBS oldu.

Online oyun oynayan birisiyim. CS-GO da 400'lere kadar çıktı ping çok şaşırdım. Normalde 8 MBS internetimde 80 ping de falan oynuyordum ama kapsama alanı kesilince sanırım pingde orantılı olarak arttı.

Çözüm olarak öncelikle bir yerden 400 TL lik ZYXEL'İN Access Point'i denedik. Kesinlike markayı kötülemiyorum. Çok şık bir tasarımı vardı ama benim için hiç bir katkı sağlamadı. Yine 9 MBS falan alıyordum hızımı. Zaten bunu denemem saçma bir şeydi. Sinyal kalitesi zaten kötüydü, oda aldığı sinyali tekrarlayarak çokta yarar sağlamadı bana.

Şimdi yavaş yavaş HomePlug'a geçeyim. Çok fazla araştırdım aslında; ürünleri, fiyatları TP-LINK markasını hem uygun fiyatlı, hem kaliteli ürünler yapan bir marka görmüşümdür her zaman. Yine beni şaşırtmadı gerçekten. 120 TL'e TP-LINK AV500 modelini satın aldım. Şimdi incelemesine geçeyim.

homeplug.jpg Kutusunda aslında normal olmasına gerekenler var. 2 tane cihaz çıkıyor. ( Nedenini birazdan söyleyeceğim ) Ethernet kablosu çıkıyor beyaz renkte x2. Kullanma kılavuzu ve garanti belgesi falan. Ürünün tasarımına gelirsek gerçekten şık bir tasarımı var, kötü durmuyor prizde.

Homeplug 2.jpg Kurulum aşamasına gelirsek. İki cihazı da prize bağlıyoruz. ( Birini modemin yanına, diğerini sinyali nereye yollamak istiyorsak ) Kutudan çıkan ethernet kablosunu bir fişini HomePlug'a çıkan fişi ise modemin ethernet girişine giriyoruz. 2. Cihazda ise Bir girişi yine HomePlug'a diğerini ise bilgisayarımıza. Ardından 2 cihazda da WPS tuşlarına basıyoruz. İki cihaz birbirini hemen buluyor zaten.

HomePlug Nedir? Sinyal oluşturmak için evinizdeki elektrik hattını kullanır. Her zaman 2 cihaz olması zorunludur. Bir cihaz veri alırken diğer cihaz veriyi aktarır. Tavsiye edilen Cihazın tek bir prize takılı olmasıdır. ( 3'lü priz kullanmak performansta düşüş yaratabilir )

Cihazımız 300 Metre uzaklığı destekleyebildiği söyleniyor. ( Tabiki deneme fırsatımız olmadı :D ) 500 MBS hıza kadar'da destek veriyor. Ortalama fiyat 150 TL'yi geçmez. Bunun bide Çıkışta Wifi aktarımlı olan versiyonu var, onuda isteyen alabilir.

Kısacası arkadaşlar; kesinlikle böyle bir sorununuz varsa denemelisiniz. Ben çok güzel bir sonuç aldım. Tavsiye ederim, hem ürünü, hem HomePlug olayını.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı