Her şey Para mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lidyalılar'dan önce boşuna mı yaşıyormuş insanlar?
 
Sizin için ''her şey'' ne anlama geliyor ise, onu var eden ve yücelten şeylerde aynı anlama gelir. Mesela mutluluk... Eğer mutlu olmak, sizin için ailenizin yanında olmak ise zamanınızın değeri her şeyden fazla olacaktır, paradan da! Ama sadece alışveriş yapmaktan mutlu oluyorum vs gibi şeyler diyorsanız sanırım burada para ''her şey'' oluyor...

Edit: Arkadaşlar, ''para her şey değil demek, para hiç bir şeydir...'' anlamına gelmez! Bu ayırımı yapalım. Para araçtır, amaç değil!
 
Son düzenleme:
Eski Türklerin zamanında paranın lafı geçmezmiş, İslamı kabul etmeden Türklerde herşey eşitmiş. Mesela Metehan'ın evinde 4K elmas kaplamalı televizyon varsa, diğer kişilerde de 4K elmas kaplamalı televizyon varmış. Herkes insan olduğu kendi olduğu için değerliymiş. Hayvanlarla iç içe suç oranın olmadığı, huzurlu göçebe bir hayat.

Taki Türkler İslamiyeti kabul edene kadar, ne olduysa ondan sonra olmuş, İslamiyeti Türkler istememiştir, zorla kabul ettirmişlerdir. Türklerin iyi niyetini suistimal etmişlerdir.




Sent from my Recep Baltas Hayranı using Technopat Sosyal mobile app
 
Her ne kadar büyük baba tarafından zengin bir aileden gelmiş sayılsak da; sorumsuz, şımarık büyümüş öyle ki babadan kalma mirası zamanla har vurup harman savuran, yer yer talan eden bir babanın çocuğu olarak: Vay anasını be diyor ve bir zamanlar fakir ama gururlu (daha çok mutlu) bir Erkan vardı diyorum :mutlu:
Öyle ki; maddi durumu iyi olan kapmış o dönemlerin ilk çıkın siyah-beyaz TV'lerini ama o sadece komşusunun müsaade ettiği saate kadar (daha gerçekçi olursak; kovana kadar:D) gidip He-Man izlerdi... GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA... GÜÇ BENDE ARTIIIK... Vay be, ne günlerdi o günler. İstenmeyen yüzsüz misafir olarak gidip izlediğim o çizgi filmin bana verdiği mutluluğu şu an dünya çapında hatırı sayılır ne PC'm ne de dev ekran 4K TV'm veriyor. Ha, yoksam karnım mı doydu la? Yok yok, bu dünya malıyla mutlu olunmayacağının göstergesi-kanıtı sadece.

Vay be...Geçim derdi için inşaatlarda ustalara harç mı yapmadım, tuğla, çimento mu taşımadım... Ne günlerdi o günler be...
Vay anasını be, la, o dönemler bırak bilgisayarı daha külüstür bir cep telefonum bile yoktu be!
La, ne kadar vay çektim arkadaş :morgöz:

Neyse. Siz gençlere tavsiyem, bol çalışın, iyi meslekler edinin haliyle de bolca paralar kazanın ama asla paranın esiri olmayın. En azında para ile satın alınan kişilerden olmayın. (Para ile satın alınma; bir bakıma onun her şeye kadir olduğunu kabullenmektir.)
 
Her şey para olsaydı ve parayla satın alınabilseydi, zenginlerin bir çoğu mutlu olurdu bundan emin olun. Mustafa Koç'da o kadar para vardı sağlık problemlerin dolayı vefat etti? Demekki parayla mutluluk, sağlık alınmıyor. Her şeyin fazlası zararlıdır paranın da öyle ne kadar çok para o kadar çok düşman benim açımdan bakarsak...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı