HTC Vive Hakkındaki Sorularınız

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.310
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar HTC Vive seti hakkında sormak istediğiniz sorular varsa cevaplayabilirim, merak ettiğiniz her ne varsa :) 1 ayı aşkın süredir sanal gerçeklik oyunları hedefli bir yazılımla uğraştığım için istemeden tüm ayrıntılara hakim olmaya başladım. Tüm sorularınıza bilgim dahilindeyse cevap verebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolar kafanızın üstünden arkanıza doğru sarkıyor, ancak kablo ağırlığı kesinlikle problem yaratmıyor.
Kablolar vizörün önünden sarksa belki ağırlık yapardı ancak enseden gittiği için hiçbir olumsuz etki yaratmıyor ağırlık bakımından.

Ağırlık demişken, ağır olan şey başlığın ta kendisi :) Yere baktığınızda gözlük oynuyor gözünüzden ağırlığı yüzünden. Öyle saatlerce falan da oynayamıyorsunuz, adamın başını acıtıyor.
Sağlamca kafanıza oturması için biraz sıkmanız gerekiyor kafa bantlarını, o bantlar da bir süre sonra yapışmamaya başlıyor zaten.

Ticari amaçlı kullanılan 3 adet set elimizde olduğu için rahatlıkla söyleyebiliyorum ki ilk 15 dakikadan sonra çok rahatsız etmeye başlar. Bizim oyun makinemize binen kilolu kişiler indiğinde camların hep buğulandığını görüyordum. Ter bezleri zaten rezalet durumda, adam korkudan daha da fazla ter sargılıyor zaten, haliyle biraz sıkıntıları olan bir sistem.

Kablosuz, hafif ve hava alan bir tasarıma mutlaka geçilecektir ilerleye tasarımlarda.
Evde kullanmak için bu kadar para harcamaya asla değmez şuan. Odanız 3x2 metre genişliğinde tamamen boş bir alan sunamıyorsa yine unutun derim.

Ayrıca her takışımda saçımı bozuyor, bu da lanet edilesi bir durum :(
 
Sıkışık alan söz konusu olduğunda oculus rift daha mı iyidir sizce?
Çok da öyle olduğunu söyleyemiyorum çünkü VİVE'daki algılayıcılar da Jack to Jack kablo ile birbirine bağlanılmadan iletişim kurabiliyorlar, yalnızca gerekli enerji için priz vs.. kurulum aşaması nispeten zahmetli yani.

Oculus'da oturarak, oyun kumandası ile oynadığın oyunları VİVE'a aldığın kumanda ile de oynayabiliyorsun neticede. Önemli olan size yaşattığı gerçeklik hazzı, buna önem verip oynayın derim.

Benim odam da uzun ince :) Genişlik sunmuyor, kolları etkili biçimde oynadığım oyunlarda kaç defa kasaya, monitöre ve dolaplara yumruk attığımı inan ben bile hatırlamıyorum.

2 x 1,5 metre'lik bir alanın vardır diye düşünüyorum. İlla bilgisayarın önünde oynamak zorunda değilsin, odanın müsait olan herhangi bir alanında oynayabilirsin.
 
benim bilgisayarımın ekran kartı gtx960 ama minimum ekran kartı gtx970 diyor ben simdi steamdan falan oyun alsam oynayamayacak mıyım ?
 
Bugün vatan pc den VR - 0022 model Sanal gerçeklik aldım ordaki yetkiliye bunun oyun kolları içindemi dedim hayîr dedi nerden alabilirim diye sordum bilmiyorum dedi youtuber'ların kullandığı oyun oynarkenki kolları nerden alabilirim?


HTC değil ama farketmez diye düşündüm

EVEREST VR - 0022 Model
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
tam olarak tamer abimizin elinde olan şeyden.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı