Shimano hidrolik fren için LHM+ mineral yağ uygun mu?

Başka yerde okudum ağırlık ve malzeme kalitesi varmış viteste de çok daha yumuşak ve hızlı geçiş sağlıyormuş. Tek piston olmasına rağmen çift piston deniyor karşısındaki destek kısmını da sayıyorlar. DH için geç ısınması daha iyi bu yüzden piston sayısı önem kazanmaz mı? Yani DH için XTR yerine Zee alınsa daha iyi değil mi? Ya da şunu;
GATORBRAKE 8 PİSTON HİDROLİK DİSK FREN TAKIMI ÖN DYFRDSC001-F
 
Dh-fr bisikletlerde çift piston kullanılır ama ice tech sadece dh-fr de olacak diye bir şey yok. Gatorbrake bilmiyorum ama hiç bir şekilde kullanmam. Zee evet dh-fr için iyi, ama dh-fr bisikletlerde yaygın kullanılan frenler Avid Code, Sram Guide, Saint Hope Tech 3 serisi, Magura MT5e ya da MT7 vs vs bir çok örnek var bunlar kullanılır.

Yalnız dh-fr de bu tek piston kullanılmaz anlamına gelmiyor. Avid'in bazı serileri, Formula ve Sram'in bazı serileri dh-fr için de kullanılabiliniyor.
 
İtirazıma geri dönüş yapıldı satıcı ön fren setini tekrar yollayacak. Şimdi aklımda bir soru var. Bu Altus seviyesi fren kollarını XTR kalipere bağlayabilir miyim? Ne de olsa tek piston fren kabloları yeterli kalınlıkta diye düşünüyorum.
 
Shimano bilmiyorum ama bu değişim konusu Avid 'lerde var. Diğer yandan XTR kalipere vereceğin para ile SLX, Formula R1-R1x, ya da Magura MT2 gibi serilerden almanı öneririm.
 
XTR 200 lira falan olmadı XT 160 lira. Böyle bir şey yapma şansım varsa güzel olur.
 
Yok şaşırdım ben 200 TL görünce. Kaliper'in Altus kola olacağını sanmıyorum, Avid 'lerde değişim var ama Shimano da var mı bilmiyorum. Tekrar dediğim gibi bu tarz bir tehlikeye girmek yerine ufak bir farkl ile Crc'den complete bir ön-arka hangisine ihtiyacın varsa almanı tavsiye ederim. En azından yağı basılmış ve güncel bir fren olmuş olur elinin altında.
 
Yok yani ucuza XTR performansı alır mıyım mantığındayım. Yoksa M395 (sahte olsa bile) yeterli gelir. 50-55 kiloyum teker kalınlığı 4". Bir de 180 mm rotor sipariş ettim. Zaten mekanik de kalırdım ama sürekli cortladığı için hidrolik frene geçeyim dedim. Aslında ayarını bildiğim mekanikte kalıp iki tane BB7 kaliper alsaydım benim için daha iyi olurdu.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı