Kuduz tehlikesi

Ali Çelik

Kilopat
Katılım
26 Mart 2016
Mesajlar
548
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar
İş yerimde bir senedir ilgilendiğim 2 kedi var. Bu kediler doğduğunda 6 kardeşti birini sahiplendirdik biri ortadan kayboldu ikisini de araç ezdi. Neyse özet geçiyorum. Bu kedilerden bir kaç ay daha büyük bir kedi daha var ve benim ilgilendiğim kedilerle kanka oldu. Bir durum sonucu kedilerle kapalı alanda kaldık. Yeni kedinin sanırım klostrofobisi vardı her yere tırmanmaya başladı oradan oraya koşuyordu lan dur oğlum dedim tuttum bunu ve parmak uçumu ısırdı. Hemen gidip bol şu ile yıkadım ve aldım telefonu elime ve Google amcaya kedi elimi ısırdı dedim.
Araştırmalarım sonucu kesinlikle işi garantiye alıp kuduz aşısı olmam gerektiği fark ettim. Ama kafamı kurcalayan bir durum vardı bu da karar vermemi zorlaştırıyordu. Kalitesiz bir kuduz aşısı sağlıklı bir insanın kuduz olmasına sebep olabiliyormuş. Ülkemizde kuduz hayvan vakalarının %60'ını köpekler %30'unu vahşi hayvanlar %3'ünü kediler oluşturuyor. ( %7'sini unuttum.) Kuduz olan hayvan 7 gün içinde ölüyor ve 2 gün içinde kuduz belirtilerini göstermeye başlıyormuş. Kedinin elimi ısırmasının üzerinden 2 gün geçti ve belirtilerin hiç biri kedide yoktu. Şu an da belirtiler kedide yok hala ortalıkta koşuşturup diğer kedilerle oynuyor. Yanlış hatırlamıyorsam donanımhaber forumda bir arkadaş benimle aynı duruma düşüyor ve aşı oluyor. Kendisine yapılan aşının markasını aratıp araştırdığında bir çok Avrupa ülkesinde bu aşının kullanılmadığını ve bir kaç vukuatı olan bir aşı olduğunu öğreniyor. Vaziyet bu şekilde olunca aşı vurulmama kararı aldım. Sizi de daha önce hiç kedi tırmaladı veya ısırdı mı? Sizce yanlış bir karar vermiş olabilir miyim? Kedinin ısırdığı yeri çektim.:kararsız::( IMG_20170212_065653~01.jpg
Ek olarak kedileri devamlı tavuk peynir ve yumurta ile besliyorum. Abidik gubidik şeyler yemiyorlar çok seçiciler çorba falanda sevmiyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kararını etkilemeyeyim ama evde 3 kedi ile beraber yaşıyorum. Hepsiyle savaş halindeyiz. Kolumu bacağımı parçalıyorlar her gün. Hayatımda hiç kuduz olmadım. Hayvan ev hayvanıysa ve kuduz virüsü taşımıyorsa neden kuduz aşısı olman gereksin ki? İstersen bir veterinere sor, konuş. Bence boşuna evham yapıyorsun.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı