Kırmızı ışıkta arkadan gelip çarpan tır

@ozgurcan112, @Glitchy Sağolun Allah kimseye vermesin böyle bir olay. Tabi bu olayda sadece maddi hasarla kurtulmuş olmak da şükür sebebi. Daha kötü sonuçlanabilirdi.

Manevi tazminat araştırmalarıma göre yaralamalı kazalar sonucunda istenebiliyor. Yani kanıtlanması zor bir suçlama. Yaralanmalı kazarlarda tedavi süresince çekilen sıkıntı ve psikolajik tramvalar kanıt niteliğinde olduğundan ispatı kolay. Ancak benim durumumda araçsız geçirdiğim günlerde çektiğim sıkıntıları kanıtlamak zor. Önümüz bayram, Allah izin verirse keseceğimiz kurbanı bile kesim yerinden eve götürmek başlı başına bir problem olacak. Eşimin babaannesi ameliyat oldu, eşim refakatçi olarka kalmak durumunda. Gündüz işten çıkıp akşam hastaneye gitmesi gerekiyor ve araçsızlığı tam anlamıyla yaşıyorum. Kendi işimi görmek için işyerimin koca minibüsünü kullanıyorum. O da her zaman müsait olmuyor haliyle.
 
Tekrardan geçmiş olsun. Yazdığınız son yazıdan o adamın madur olmadığı son tavırlarından gayet anlaşılıyor. Umarım hakkınızı alırsınız.
 
Trafikteki kasaplardan biri yüzünden 29 gün araçsız kaldım. Üzerine aracımda 7.846 TL'lik hasar kaydı oluştu.
Değişen parça ve fiyat listesi;
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Bu liste karşı tarafın sigortası tarafından karşılandı. Buna ilave orijinal parça fiyat farkı olarak 1.780 TL'de ben servise ödeme yapmış oldum. Yani toplamda 9.626 TL'lik tamirat yapıldı. Üstüne yenilenen lastiğin yanına 1 lastik de ben almak zorunda kaldım 225 TL'ye. Toplamda 2.005 TL üstüne masraf çıkmış oldu.

Siz ne kadar usta şoför olsanız, kurallara uysanız da trafikteki bu sığırlar yüzünden hep risk altındasınız işte. Trafik sigortasından araç değer kaybı için başvurdum bakalım ne kadar değer kaybı çıkaracaklar.

Tamirattan dolayı karşı tarafın sigorta firması olan AXA sigortaya araç değer kaybı başvurusu yaptım. Bu başvuruya istinaden araç değer kaybı olarak 2.328TL hesabıma gönderdi.
Yani 7.850TL'lik hasar kaydı için 2.328TL değer kaybı aldım.
 
Uzun bir aradan sonra güzel bir haberle geri dönüyorum. "Her şerde bir hayır vardır"a örnek oldu bu kaza. Kazadan önce hep araç yenileme hevesim (sıfır golf) varken kazadan sonra ne kadar iyi araç alırsam alayım hep risk altında olduğundan bundan vazgeçtim. Hatta aracı da satıp ev alalım eve yatırım yapalım dedim. İmkânlar da elverdi, aracı da satmadan krediyle ev satın aldım. Kazadan hemen önce bir gelip deseydi 4-5 ay sonra ev alacaksın diye hadi canım der güler geçerdim ama şimdi kendi evimdeyim.

Bir kaza beni ev sahibi yaptı. Her şerde bir hayır varmış demekki.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı