Muhabbet kuşum uçmuyor

7 ay kuşu cıkarmamıssın. Bende de 4 tane kuş var. (2 kız 2 erkek ) Kafesi kapagını actığım an cıkıyorlar ve hemen ucuyorlar. Canım ne zaman isterse salıyorum. Sonra saten sıkılınca veya yorulunca kendileri giriyorlar. Sonra kapılarını kapatıyorum :D Eğitim önemli.

Yanına bir arkadaş alman lazım. Diğeri uçarken oda uçmayı öğrenir.

Bu arada al bir kuşu kafese koy böyle kuş bakılmaz.

Omzuna konuyorlar :D
Suyu açtığında altına girip yıkanıyorlar.
Elini uzattığında eline geliyorlar.
 
Benim muhabbet kuşum var. Kuşu bayadır 6-7 aydır kafesten salmadım. Yemini suyunu verdim, arada ilgilendim. Buğün kafesten çıkardığımda uçamadığını gördüm ve bu duruma canım sıkıldı. Onun uçmasına teşvik edip yardım edebilir miyim?
Çok üzülerek belirtmek istiyorumki kuşunuz asosyel.[emoji22]
 
Koltuğa 7-8 cm yükseklikten bırakın. İçgüdüsel olarak kanat çırpar. Ama bu işlemden önce kendinize alıştırın ki hayvan size güvenebileceğini anlasın. Arkasından da öyle deli gibi koşuşturmayın, usulca yaklaşın, pes etmeyin.
 
Kuşu Sivas Cezaevinden tahliye etmişsin resmen :D 7 ay ne yav?!.. Bekle bi iki volta atar sonra iş aramaya çıkar belki.. :neo:
Şaka bir yana, resmen mahpus yatmış hayvancağız.. O hemen uçmaz. Sana tavsiyem, kafesten çıkar dışarı, kafesin kapısını kapat, yem ve suyunu görebileceği şekilde uzak bir yere koy.. Uçarak yada yürüyerek gider o.. Ama acayip kilo almışsa işin zor.. Kaç kilo kuşun, çok ağır mı? Bide muhabbet kuş sesi yaz YouTube'den dinlet ona.. Öttür biraz yalnız hissetmesin..
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı