Windows Vista İşletim Sistemi Nasıl Yükseltilir?

Ignus

Hectopat
Katılım
19 Şubat 2017
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarım Vista 32Bit ve 64 biti destekliyor. Bir grafik tableti aldım ancak min. Windows 7 istediği için açamadım. Bu yüzden sistemimi yükseltmem gerekiyor. Bazı sorularım olacak, bu konularda gram bilgim yok. Belirteyim.)
  • Vista işletim sistemini direk Windows 10'a yükseltebilir miyim?
  • 32 Bit işletim sistemini istediği işletim sisteminin 64 versiyonunu indirirsem sorun çıkar mı? Ekstradan yapmam gerek işlemler var mı?
  • Bir kere Windows 10 kurmayı denedim(64bit) Rufus adlı bir programla USB belleğime yazdırdım. Ancak iso dedikleri şey 473 KB idi ve bir de RAR dosyası vardı 3.80 GB. Rufus adlı program RAR'ı gördü onu yazdırdım. Ve şu işlemleri yaptım: Eksiğim varsa yazarsanız sevinirim:
  1. Bilgisayarı kapatıp açtım. Ve DEL tuşuyla ayarlardan; Boot kısmından Sandisk USB seçeneğini 1'e aktardım. F10'la saveladım. PC kendine reset attı ve Türkçe'si başlatmak için bir tuşa basın olan bir komut aldım(geri sayımlı).
  2. Bir tuşa bastıktan sonra ise BOOTMDR MISSING diye bir uyarı aldım ardından Ctrl+Alt+Del kombinasyonu ile Pc'yi normal olarak çalıştırdım. Sonuç: BAŞARISIZ
  • Sizin USB yazdırmam için önereceğiniz bir program var mıdır?
  • Hangi Windows sürümünü tercih etmeliyim? Vista'dan sonrasını kabul ediyor.
  • Son olarak Windows'u nereden indirmem gerekir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiklerimi cevaplamaya çalışacağım.
Vista işletim sistemini direk Windows 10'a yükseltebilir miyim?
Evet.
32 Bit işletim sistemini istediği işletim sisteminin 64 versiyonunu indirirsem sorun çıkar mı?
RAM'iniz 3, 4 veya yukarısı ise 64 bit kurmalısınız, sorun çıkmaz.
Hangi Windows sürümünü tercih etmeliyim? Vista'dan sonrasını kabul ediyor.
Bilgisayarınız çok eski olmadıktan sonra Windows 10'u tercih etmelisiniz.
 
Rufus adlı program RAR'ı gördü onu yazdırdım.
RAR'ı değil, içindeki Windows ISO dosyasını yazdırmanız gerekli.
Bir tuşa bastıktan sonra ise BOOTMDR MISSING diye bir uyarı aldım ardından Ctrl+Alt+Del kombinasyonu ile Pc'yi normal olarak çalıştırdım. Sonuç: BAŞARISIZ
ISO'yu değil, RAR'ı yazdırdığınız için USB'ye boot edilecek bir dosya atılmadı. Bilgisayar USB'den başlamak istedi, ama boot etmek için gereken dosyalar olmadığı için bilgisayar USB'den açılmadı ve kuruluma başlayamadınız.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı