14.000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Hocam konu ilerledikçe anlatırım diye düşünüyordum ama benim mesela 3 SSD'yi RAID0'da kullanmak gibi bir isteğim var bütçeye sığarsa. Threadripper'ın bütçe konusunda beni aşacağından baya eminim ben. Monitör konusunda da ya 4K 60Hz ya da 1440p 144Hz alabilirim sanırım. Ne olursa olsun panelin IPS olması öncelikli benim için. 2K 144Hz seçeneğinde G-SYNC ya da FreeSync gibi özelliklere gerek kalır mı, bilmiyorum.
Kasanın içindeki hertürlü parçayla ilgili yardımcı olurum ama monitörlele aram pek iyi değil.32GB ram uçmayacaksan(uzaya) fazla gerek yok, yüksek frekans 2 adet 8GB bellek(totalde 16GB) işini görür. Dediğim gibi yüksek fiyatlarda forumlardaki kişilere pek güvenme(profesyonel kardeşlerimiz hariç) çünki 14.000TL gibi bir rakam herhangi bir parçada(olmuşken bu olsun 300TL'den bişey olmaz vs.) aşırılık doğurabiliyor. 14.000TL'ye 600TL'lik bir sıvı soğutma değilde yada 1000TL'lik bir SSD yerine daha makul fiyatlarda iyisini aramanı öneririm(zengin değilsen).Recep baltaş'ın tavsiyeler kısmındaki 11.000TL'lik sistem çok güzel, onu alabilirsin yanınada klavye,fare,monitör derken 13.000'i bulur.
Teşekkürler. Heiwa Hoşgeldin.
 
Attığın taş bana mı? Bütçe bu diyor, bizde ona göre diziyoruz. Beğenmediğin SSD'nin okuma yazma hızı oldukça yüksek. RAM konusuna gelirsek evet biraz abarttılı gözüküyor olabilir. Ancak 14.000TL'lik sisteme 5000TL'lik muamelesi yapmayın. Olmuşken iyisi olsun. Listemde herhangi bir yanlış yok, beğenmediği parça varsa değiştirebilir. Neyse tartışacak bir durum yok. Zaten kimseye zorla birşey al demiyorum. Liste orda beğenir beğenmez karışamam.
 
Hocam hangi siteden yaptınız listeyi? (Bu arada X299 anakartlar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Sizce beklenmeli mi, yoksa bu bütçeyi aşar mı?)
 
Sanıyorum nanokatalog'tan toplanmış, bence bekleyin derim acele işten hayır gelmez. Fiyatlar uygun olabilir. SSD ile RAM'den kısıp belki alabilirsiniz. Baştaki listeye istinaden.
 
Hocam X299 çok tuzlu. 1800X'e tekabül edecek işlemci 7820X gibi gözüküyor (Hatam varsa düzeltin lütfen.) ve onu da bütçeye sığdırmak bir hayli zor olur. (Anakart fiyatlarının da daha yüksek olacağını es geçmemek lazım.) Sanırım beklesem de beklemesem de sistem Ryzen 7 üzerine kurulu olacak. Ryzen 9'un da 7'den ucuz veya çok yakın fiyatlı olmasını beklemek saçma olur. Yine de, hala her türlü görüşe açığım. (Bu gidişle sistemi Twitch'de canlı yayın açıp toplayabilirim. İnsan ister istemez heyecanlanıyor.)

Arkadaşlar konuya uzun bir süredir mesaj yazmıyorum ancak konu hala güncel. Corax Alpha (NZXT Türkiye distribütörü) ile iletişime geçtim, bana S340 Elite'in 25 Haziranda stoklara gireceğini söylediler. Kraken X52 için Ağustos ayına kadar beklemem gerekecek gibi gözüküyor. O yüzden Amazon'dan almayı planlıyorum. Hala her türlü öneriye açığım.

Arkadaşlar sistemi bu hafta alacağım umarım. Bir yakınımız hastanede kalıyor git-gel işleri yüzünden çok aksadı 3 gündür aldım alacağım deyip duruyorum. Şu an aklımda şunlar var:
Ryzen 7 1800X*
Asus X370 Crosshair VI Hero*
G.Skill TridentZ RGB 4x8 GB 3200Mhz***
Asus GTX1080Ti STRIX OC Edition**
Samsung 960 EVO 500GB M.2 SSD**
Seagate Barracuda 3TB 7200RPM 64MB*
Asus PG278QR (1ms, IPS, G-SYNC, 165Hz)*
NZXT Kraken X62**
NZXT Hue+**
NZXT AER120RGB x2**
Corsair HX1000i**
Corsair Standart Power Cable Kit, Black **
NZXT Internal USB Hub (Hue+'ın, Güç kaynağının Corsair Link bağlantısının ve kasanın USB 2.0 portlarının çalışması için.)**
NZXT S340 Elite***

Diğer Ekipmanlar:
Razer Blackwidow Chroma V2**
Asus ROG Spatha*
Corsair MM200 Extended Mouse Pad**
Elgato Game Capture HD60 Pro (PS4 ve DSLR için.)**
Steelseries Arctis 7 (Oyun için)**
Samson SR850 (Ses / gitar kaydını incelemek için. Studio Monitor olarak geçiyor.)**
Logitech C920**
Audio-Technica AT2035 **
Behringer U-Phoria UMC204HD**

Özellikle ses departmanında hala tavsiyelerinizi değerlendirebilirim. Uzun bir süre upgrade yapmayacağım bir şeyler arıyorum.

*: Sineji
**: Amazon
***: İnventus
 
2K almayın. Mutlaka 4K almalısınız. Ben 570 kullanacağım ben bile 4K monitör alıyorum.
Tek 1080ti sizce yeterli mi yüksek (60+'dan bahsediyorum. Alırsam hiç değilse 120hz monitör alırım diye düşünüyorum artık.) fps'de? Yeterliyse de IPS panel kullanan önerdiğiniz monitör var mıdır?
 
IPS ve Freesync olan XG2700-4K var hem de gerçek 10 bit. Standart olarak 5 ms ama ayarla 2 ms oluyor. Ben yakın bir zamanda alacağım. Maksimum bir haftaya elimde olur. İsterseniz incelememi bekleyebilirsiniz. 60 altına düşerse çözünürlüğü 2K yaparsınız. Ama gelecek ve oyun dışı işlemler için mutlaka 4K almalısınız.
 
IPS ve Freesync olan XG2700-4K var hem de gerçek 10 bit. Standart olarak 5 ms ama ayarla 2 ms oluyor. Ben yakın bir zamanda alacağım. Maksimum bir haftaya elimde olur. İsterseniz incelememi bekleyebilirsiniz. 60 altına düşerse çözünürlüğü 2K yaparsınız. Ama gelecek ve oyun dışı işlemler için mutlaka 4K almalısınız.
Video düzenleme için hem 4K hem de 10-bit panel çok işime yarar ancak 60Hz (CSGO gibi oyunlarda) bir darboğaz olmayacak mı? Daha üst düzey oyunlarda ise 4K'da çalıştıramayacağım korkusu var. Oyun 2K'ya downscale edilirse kalitesi çok düşer mi insan gözüne?

Bir de, PB287Q nasıldır? IPS olduğuna dair bir bilgi bulamadım ancak Sinerji'nin sayfasında "178 derece görüş açısı" belirtilmiş. Sanırım IPS.
 
Değil, TN panel. 60 Hz olabilir ancak yine de en iyi seçim 4K olacaktır. İsterseniz 144 Hz 4K monitörleri bekleyebilirsiniz ama onlar da IPS olmaz büyük ihtimalle. Ben 4K ve ips bir monitör alma taraftarıyım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı