Playstation VR mide bulantısı

Kullanmak istiyorum takıyorum 10 dakika sonra midem bulanıyor sadece bende mi oluyor?
kullanan var mı?
Sebebini bilen var mı?
İlk aldığınız zamanlarda alışana kadar yapıyor. Eğer alalı çok olduysa ve çok kullanılmasına rağmen yapıyorsa kullanmayınız.
 
Alıştıktan sonra oynadığınız oyunlarda baş ağrısı yada mide bulantısı oluyor ise, onun nedeni oynadığınız oyundur. RE7'nin VR olmayan versiyonu bile mide bulantısı yapıyor. DriveClub da çarpmalardan sonra bulantı yapıyor.
 
HTC VİVE olan bi arkadaştan rica ettim gittim kullandım ondada oldu ben acaba PS VR'de mi sorun var diyordum sorun galiba şuymuş özellikle araba tutması olan arkadaşların alışması çok zormuş araştırdım motion sickness ''hareket hastalığı'' iç kulaktaki denge merkezi "bir kıpırtı var sanırım hareket ediyoruz" derken beyin kabuğunun vucudun çeşitli yerlerdinden gelen sinyalleri "oturmaktayız abi" :) şeklinde yorumlaması sonucu meydana gelen rahatsızlık sen hareket etmiyorken hareket ediyormuş hissi oluşunca mide bulantısı yapıyor araba tutması olan hiç bulaşmasın. Alışacam artık yapacak bir şey yok.
 
Ya oyundan dolayidir (bazi oyunlar agir bulanti ve bas donmesi yapiyor) ya da sendendir ;)
Oyundan dolayı değil dostum dediğim gibi araba tutması olan kişiler daha çok hissediyor ama sonra alışıyor. Şu anda 1 saat rahatsızlık duymadan oynuyorum ilk başlarda 5 dakika oynayamıyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu VR çıktığından beri diyorum ve kimse iplemiyor ama siz kendiniz deneyim etmişsiniz. VR uzun süre kullanılmıyor çünkü inanılamaz bir mide bulantısı ve baş ağrısı yapıyor ki zaten kullanım kılavuzunda yarım saat kullandıktan sonra ara verin yazıyor. Zaten fark ettiyseniz VR başlığı çıkardıktan sonra çok tuhaf bir his kaplıyor içinizi yani en azından bende. Ben çok kullanmıyorum açıkçası. Bütün gün oynanacak gibi değil yani. Ara verip verip kullanmak gerek.
 
Kullanmak istiyorum takıyorum 10 dakika sonra midem bulanıyor sadece bende mi oluyor?
kullanan var mı?
Sebebini bilen var mı?

Herkeste yapıyor. Mide bulantısından çok beyin bulantısı diyelim. Kendini çok kaptırınca oluyor genelde. Kendini kaptırmayacaksan da VR deneyiminin bir anlamı yok. O yüzden sat gitsin. Bende çok araştırdım 2 farklı PS4 VR da ve 1 bilgisayar VR da deneyimledim. Yapacak bir şey yok, şu anda PS4 VR sağlıksız gibi geldi bana vazgeçtim almaktan. 2-3 yıl geçsin bakalım hem grafikleri güzelleşir hemde VR kullananları kobay olarak gözlemlemiş oluruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hiç yaşamadım böyle bir durum ama vücudunuzun alışması gerekiyor herhalde. Bir kaç gün sonra o kadar erken mideniz bulunacağını zannetmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı