LG Tercih Etmenin Verdiği Sonsuz Pişmanlık

Merhaba arkadaşlar;


Hemen hemen ilk çıktığı zamanlarda LG G4 aldım. Cihazı aldıktan sonra üstüne hiç düşmedim. Bir ara G4 kronik anakart sorunu kulağıma çalındı. Bunun üzerine araştırdım evet doğruydu ve LG'de resmi olarak bu hatayı kabul etti. Bu durumda yapılması gereken LG’nin hatayı kabul ettikten sonra tüm G4'leri geri çağırıp değişim yapması gerekiyordu ama yapmadılar. Belki de sadece Türkiye’de yapmamışlardır! Benim cihazım da anakart ile ilgili bir sorun olmadı uzun bir süre.

Bu arada cihazı aldıktan kısa bir süre sonra ekranda küçük bir çatlak meydana gelmişti ama rahatsız etmediği için yaptırmadım. Neyse 3 hafta önce cihaz birden kapandı ve bir daha açılmadı. Hemen dang dedi kafam, Kesin anakart. LG müşteri hizmetlerinin aradım Ankara’da tek servisimiz Güneş Elektronik’e götürün dediler. Cihazı götürdüm kronik anakart mevzusu olduğunu söyledi arkadaş. Yani orada da kabul ettiler. Cihazı teslim ettim ekranı kaça yaparsınız dedim 450 TL fiyat çektiler bende neyse yapılmasın sadece anakart'ı halledin dedim çıktım gittim.

Aradan bir kaç gün geçti servisten mesaj geldi; şu cihazın tamiri için şu iban numarasına 450 TL yatırın diye. Hemen servisi aradık saatlerce açmadılar. LG genel merkezi aradık mail atıyoruz dediler. Servise mail atıldıktan iki dakika sonra aradılar! Anakartın yapılması için ekranınızın değişmesi gerekiyor o yüzden 450 TL yatırmalısınız diye. Dedim kardeşim öyle şey olur mu ekranla ne alakası var anakartın falan diye. Karşıda ki bayan sertleşmeye başladı en sonunda ağzından baklayı çıkardı; LG’nin prosedürü böyle cihazın garantisi devam ediyorsa sıkıntılı her şeyin değişmesi gerekiyor dedi. Bende o zaman cihazı geri almak istiyorum hiç bir işlem yapmayın ben kendi yöntemlerimle yaptırım dedim.

Karşıda ki bayan gülerek aklı sıra başladı tehdit etmeye; yok yaptıramazsınız, numarası alamazsınız, alsanız bile hukuk dışı olduğu için başınız ağrır vırt zırt konuştu. Bende dedim ki hanımefendi o benim problemim belki ben hukuk dışı işlem yapmak istiyorum size ne siz zaten bu denli müşteri odaklı olsanız bu terbiyesizliği yapmazsınız. Neyse kapattık hemen Lg genel merkezi aradım durumu izah ettim bana servis doğru işlem yapmış prosedürümüz bu şekilde dedi. Zıvanadan çıktım iyice. Dedim siz müşteriyi yolunacak kaz yerine mi koyuyorsunuz. Cihazınız hem problemli hem de alakasız bir şey için zorla değişim yapmaya kalkıyorsunuz. Üstünü ver müdürünü ver diye diye zorla bir mail adresi aldım. Aldığım adrese mail attım, Şikayetvar.com’un dan tutun bir çok yere yazdım. Kore iletişim ve destek maillerinin buldum. Sorunumu hem İngilizceye hem de Kore diline çevirerek mail attım. Aradan 1 hafta geçti ne cevap veren oldu ne geri dönen…


Neyse bu arada dışarıda araştırdım bana daha pahalıya mal oluyor anakart parası da eklendiği için. Dedim ben bu parayı yatırayım yapsınlar cihazı da satayım bir daha LG’nin yakınından geçmeyeyim. Gittim servise alın dedim paranızı başımın gözümün sadakası olsun. Neyse parayı verdim bir taraftan ne yapabilirim araştırıyorum baktım internet ortamı LG’nin satış sonrası ve servis hizmetinden müzdarip. LG’ye bulaşan hemen hemen herkes benzer problemler yaşamış. Bende bir senedir falan O led araştırıyorum LG’den ha aldım ha alacaktım hemen fikrimi değiştirip vazgeçtim. Neyse bir zaman sonra cihaz hazır dediler gittim aldım. Cihazı satılığa çıkardım hemen.Başladım beklemeye.

Aradan iki gün ya geçti ya geçmedi bir mesaj geldi. Yasal uyarı başlığı altında şu imei numaralı cihazınız kayıt dışıdır. 120 gün sonra cihazınız kullanım dışı olacaktır. Aldığınız yer ile irtibat kurun diye. Bir on dakika falan afalladım. Lan dedim inadına mı yaptılar ne oluyor dedim kendi kendime. Ertesi gün servisle irtibata geçmeye çalıştım tabi açana aşk olsun LG genel merkezden sektirerek ulaştık! Dedim böyleyken böyle hayırdır. Olur mu öyle şey falan filan dediler eski imei ile yenisini istediler verdim tamam halledeceğiz falan dediler öyle kaldı. Cihazı satılıktan çıkarmak zorunda kaldım. Bakalım işin sonu nereye varacak. Bu arada hakemiydi tüketici bilmem nesiydi halletmeye çalışıcağız.

32 yaşındayım özünde titiz bir insanım hele ki konu teknolojik aletlerim ise titizliğim kat be kat artıyor. Bugüne kadar hayatımda ilk defa bir cihazda sorun yaşadım ve ilk defa servisle muhatap oldum. Bu saatten sonra LG’nin yanından geçersem adam değilim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de LG G2 kullanıyorum. 2013 ekim ayında aldım aldığım günün gecesi hoparlörünün patlak olduğunu farkettim ertesi gün geri götürdüm geri almadılar garantiye gitti ve tam 1,5 ay sonra yeni cihaz geldi. cihaz geldikten üç ay sonra ekranda sararmalar dokunmatikte yer yer bozulmalar başladı. Garantiye gitti 21 gün sonra ekranı değişti ve yeniden geldi. Bir yıl kadar sonra aynı sorun tekrar meydana geldi yine garantiye gitti yine ekran değişti. Garanti bittikten sonra yine aynı sorun meydana geldi öyle kaldı telefon. Ayrıca başlangıçtaki bozulmadan akıllanmayıp 2014 de gidip 4.000 tl ye 55 inç LG led tv aldım 2016 da bozuldu tv garanti belgesine baktığımda servis kurulumu yapalı 2 yıl 5 gün olmuştu. Sanki programlanmış gibi garantisi bittikten 5 gün sonra bozuldu tv. 450 tl ye ana kartı yeniledim. Bundan sonra LG alacağıma dandik çin mallarından alırım daha iyi.
 
LG LCD bir monitör almıştım seneler önce. 2 yıl 2 ay gibi bir süre sonra monitör ansızın bozuldu. Tam hatırlamıyorum ama 200 TL civarı bir maliyet çıkarılmıştı. Daha sonra evde şişen 2 kondansatörü değiştirip yaklaşık 1 sene daha kullanmıştım. Ayrıca LG G2 ile ekran sararması maratonunda yenik düşmüştüm. Hem binbir zorlukla değişiyor hem de tekrarlıyor. Üstelik değişen panel de ucuz Çin malı telefonlar gibi. Kapasitif panelin elektrik hatları görünüyordu ekranda. Gerçekten çekilesi dert değil bu marka.
 
LG G2' den sonra bozdu. Sonrası gerçekten sorunlu telefonlar. Çöp demek istemiyorum. Sonuçta bir emek var cihazlarda fakat diğer markalardan da az verim alınıyor.
 
G2 güzeldi G3 de fena değildi ama plastik kasası çatlamaya çok müsaitti.Zaten bu serilerden sonra yapılan ürünlere talep çok azaldı.Şimdilerde LG tercih edenlerin tek baktığı tasarım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı