Isınan Sistemde SpeedStep'i Kapatmak

Arkadaşlar, sistemi bir bilgisayarcıya baktırdım, sizin dediğiniz gibi fan bakımı ve termal macunu değişikliği yapılması gerektiğini, kronik bir sorun olduğunu söyledi. Yarın bilgisayarı bilgisayarcıya vereceğiz. Gün içerisinde bilgisayarı teslim alacağız. Sonucu bu konuya yazacağım.

Sistemi garantiye göndermedim. Bitmesine zaten 10 gün kaldı. Toshibaların da garantileri sıkıntılı oluyormuş.

Mesaj güncellemesi: Bilgisayarı bugün veremedik. Haftaya bilgisayarı bilgisayarcıya vereceğiz. Bilgisayarı teslim aldıktan sonra sonuçları - dediğim gibi - yazacağım.

Arkadaşlar, bilgisayarı bilgisayarına yaklaşık 15 - 20 dk. önce verdim. 1 - 1.5 saate bilgisayarı teslim alacağız. Sonucu akşam yeni bir konu açarak oraya yazacağım.

Arkadaşlar, bilgisayarı teslim aldım. Teslim alma hikâyem biraz maceralı geçti. Donanımsal bakım sisteme iyi geldi. Konu genel görünüme açıldığında okursunuz.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/donanimsal-bakim-sonrasi-toshiba-p50b-116-incelemesi.475797/
 
Toshiba P50-B 116 model bir bilgisayarım var. Isınma ve kasma sorunundan dolayı SpeedStep'i kapatmak istiyorum.

Mesela GTA 5'te medium ayarlarda 62 FPS alırken zamanla 15 FPS'lere kadar düşüyor. Ayrıca oyun oynarken sistemin sıcaklığı 92°c'de sabit kalıyor.
  1. Isınma sorunu olan bir bilgisayarda SpeedStep'i kapatmak doğru mu?
  2. Bilgisayarın sıcaklığı boştayken yaklaşık 50 - 60°c arasında oluyor. Kapatmak doğru mu?
  3. Sistemin garantisi devam ediyor. Bitmesine yaklaşık 1 - 1.5 ay kaldı. Kapağını hiç açmadım. Termal macunu şimdi yenilemek doğru mu?
  4. BIOS ayarlarında SpeedStep ayarı yok, zaten BIOS ayarları da çok kısıtlı. (sağ ol Toshiba!) SpeedStep'i nasıl kapatacağım?
@Murat5038

@Recep Baltaş

Ben nasıl çözeceğini biliyorum sorununu, şimdi iyi dinle thortellstop programını kur ve orada SpeedStep özelliğini göreceksin tek yapman gereken onu kapatıp Save demen onun dışında oradan başka ayarları elleme eğer bilmiyorsan, ayrıca thortellstopdan FPS arttırman mümkün YouTube'dan video izleyerek nasıl olacağını öğrenebilirsin ve turn on veya turn off tuşlarına basmana gerek yok zaten ayarlar aktif oluyor bu da ekran görüntüsü programın.

Ekran Alıntısı.PNG


Eğer okuduysan anlamam için beğeni at umarım sorununu çözersin :)
 

Geri
Yukarı