Ryzen MSI anakartlar problemli mi?

Elina_089

Kilopat
Katılım
9 Eylül 2017
Mesajlar
1.751
Çözümler
4
Yeni bir PC topluyorum ve Ryzen 5 1500X almaya karar verdim. Ancak internette bazı yerlerde AMD işlemcilerle MSI anakartların ve ekran kartların problemli oldugunu duydum. Doğru mu?
 
Ofisteki ana bilgisayarım bir süredir Ryzen sistem toplama rehberinde topladığımız sistem. İçerisinde X370 Xpower Gaming Titanium var. En son çıkan 1.9 sürüm BIOS yüklü ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Yakın zamanda B350M Mortar Arctic üzerinde de Beta BIOS ile Rx 560 ve Rx 550 test ettik, onda da bir sorun olmadı.

Ryzen anakartlar çıktığından beri bellek konusunda adım adım ilerliyor. Bu durumda sorunlar olması normal.

Öte yandan Ryzen için Gigabyte anakartların daha iyi olduğu da ilk başlarda çok sık dile getirildi. BIOS güncellemeleri geldikçe durum eşitlenmeye başladı. ASUS anakartla da bellek sorunu yaşadık (sonradan BIOS güncelleme ile düzeltildi) ve bu rehberi çektik:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Seçim sizin. Bir sorun olursa da ürünü değişime yollarsınız en kötü.
 
En üst seviye X370 anakartları zaten hepsi iyi üretiyor. Anakartlarında (Tomahawk hariç) öyle teknik bir sorun yok zaten. Bellek frekansı konusunda daha çok sorun gördüm. Özellikler bakımından da biraz geride. Tomahawk ise en kötüsü. Tomahawk ile ilgili o kadar teknik sorun gördüm ki...
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz @Recep Baltaş?
 
Hepsi problemli en azından B350 serisinin. Ryzen'de MSI alacağına git Asus veya Gigabyte al çatır çatır OC yap kafana göre takıl. MSI'dan tiksinme sebebim bu anakart.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı