Levono Ideaped 510-IKB laptopa XP kurma

Ali Unutan

Kilopat
Katılım
15 Eylül 2016
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şirkette kullandığım bir bilgisayar var. Bu bilgisayarın işletim sistemi Windows 10. Kullanmış olduğum program dolayısı ile Windows XP'ye dönmeyi düşünüyorum lakin kullandığım laptopun XP driverları yok sanırım. Program Windows 10 üzerinde çalışırken belirli bağlantı engellemesi ile karşı karşıya kalıyor, izinlerini veriyoruz fakat haftada bir en az bir günümü kaybettiriyor. Bunun için XP'ye dönmeyi düşünüyorum.

Levono Ideaped 510-IKB model ve markası.
Bunun için fikirlerinizi alabilir miyim?

Kullandığım program simetri desen tasarım programı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Autocad Solidworks gibi bir programsa Windows 10 da çalışır. Sadece XP de çalışan programı merak ettim. XP kurmanız neredeyse imkansız board desteklemeyebilir.
 
Autocad Solidworks gibi bir programsa Windows 10 da çalışır. Sadece XP de çalışan programı merak ettim. XP kurmanız neredeyse imkansız board desteklemeyebilir.

Programın ismi Simetri Desen Tasarım Programı dokuma desinatörlüğü bilmiyorum belki Windows 10 home edition olduğu içinde sorun yaşayabilirim ama haftada bir en az bir günümü kaybediyorum..
 
Aynı sorunu yaşayan tek siz değilsinizdir. Forumlarda bir dolaşın isterseniz illaki bir yolu vardır.
 
XP formatına gerek yok, programı uyumluluk modunda kurup yönetici modunda çalıştırmak yeterlidir.
Bunuda denedik uyumluluk modu ile çalıştırmayı ve lakin aslında sorun şu ki hiç bir hata vermiyor ve programda açılmıyor başta windows işlem yapar gibi oluyor lakin program açılmıyor şu aralar sadece windows açılır açılmaz programı açıyorum sorun güvenlik duvarı ile ilgili programı antivirüsten filan izinlerini verdik güvenlik duvarı izinlerini verdik uyumluluk modu ile yükledik sildik tekrar kurduk windowsu ilk imajına döndürdük antivirüsü kaldırdık güncellemeleri yaptık tekrar ilk inajına döndürdük güncellemeleri ve antivirüsü kapattık güvenlik duvarını kapatıl program otjinsl lisanslı bir program ve dongle ile çalışıyor dongle sadece çıkış için internete sahte mi değil mi güvenlik kontrolü için bağlı ve bu kontrolü eindows engelliyor her yerden izin tanımlanmasına rapmen yarın ilte ss alır foto ve video olarak atarım.. forumlarda araştırdım lakin bu gibi bir şey bulamadım çünkü program photoshop vb gibi değil dokuma desen tasarımı için yazılmış ismi sümetri
 
Sanal olarak Windows XP kurun bilgisayarınıza öyle programı çalıştırın.

en mantıklısı bu gibi duruyor

Geçen gün itibari ile sorunumu çözdüm sanırım sıkıntı şu ki windows 10 home edition bir şekilde bir yerde güvenlik duvarı ve antivirüs ile beraber çakışma yaparak programın kullandığı dongle dediğimiz şifreleme aygıtının dışarı veri göndermesini engelliyor. bizde bilgisayarı windows 10 profesyonel işletim sistemini yükleyerek ve antivirüs olan mccafee programını kaldırıp güvenlik duvarında giden ve gelen ayarlarının her ikisine özel durum ekleyip programa izin verip bu sorunu şimdilik çözdük. inşallah tekrar bir sıkıntı çıkarmaz

ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı