AMD R7 370 oyundayken bozulma

tolkien

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
156
Dün her zaman olduğu gibi oyun oynuyordum. Fakat bir anda ekranda grilikler olmaya, renkler birbirine girmeye başladı ve bilgisayar dondu. Restart attım sorunsuz şekilde açıldı ve tekrar oyuna girdim. Fakat yine aynı şekilde gri bir ekran geldi ve dondu. 3. sefer de açtım tekrar oyuna girdim. Bu sefer bilgisayar anlık olarak dondu ve geri geldi. Masaüstüne baktığımda AMD ekran kartınız bir sorun ile karşılaştı durduruldu falan yazdı. Oyuna döndüm, tekrar dondu. Bundan sonrasında bilgisayarımı açmak istediğimde Windows ekranı gelmeden ekran karanlık şekilde kalmaya başladı. Bilgisayar çalışıyor fakat ekrana sadece girişteki motherboard yazıları geliyor sonrası karanlık. Güvenli modda açıp dosyalarımı yedekleyip format attım. Bilgisayar formattan sonra açıldı sorunsuz gibiydi ama iki dakika sonra tekrar kendi kendine karanlık bir ekran ortaya çıktı. Anlamadığım nokta sanırım sorunum donanımsal ama nedense güvenli modda dosyalarımı yedeklerken üç saat kadar açık kaldı ve sorun yaşamadım. Formattan sonra iki dakikada bilgisayar kullanılmayacak duruma geldi anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Ekleme : Windows'u başlangıç yapmaya zorladığımda srttrail.txt hatası veriyor.

Ekran kartı modelim : AMD R7 370
Belki sorarsınız diye not düşmek istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız açılırken F8 tuşuna basın.
Sorun gider sekmesine tıklayın.
Başlangıç ayarları olması gerekiyor ona da tıklayın. Daha sonra yeniden başlatın bilgisayarınızı.
Yanlış bilmiyorsam sürücüler ve güncellemeler ile ilgili bir hata bu.
 
Bir anda böyle bir şey olması normal mi? Hiç ısınma falan da yoktu. Bunun sebebi ne olabilir? Şu an kasanın içinde ekran kartının ışıkları yanıyor, bu bir anlam ifade etmiyor mu?
 
Gayet normal bir durum. Ekran kartınız ölmüş. Garantisi varsa garantiye gönderin. Sürücü sorunu falan değil...

i5 4590
h97 Pc Mate
ddr 3 bir sistem gtx 1060 alıp taksam sorun yaratır mı?

Ekleme : Bir de şu an bilgisayarımı kullanıyorum fakat aygıt yöneticisinde ekran kartı görünmüyor. Sadece microsoft temel görüntü bağdaştırıcıları yazıyor. Masaüstündeyken bir anda usb giriş sesi geliyor ve ekran gidiyor. DDU ile ekran kartını tamamen kaldırmama rağmen.

Gtx 1060 aldım. Ekran kartını taktım. 10 dakika kadar sonra usb giriş sesi ile birlikte ekran karardı tekrar açıldı. Bunun nedeni ne olabilir geçen sefer yaşadığım sorunu yaşamaya devam edecek miyim yoksa 1-2 kere yapması normal midir?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı