Casper Nirvana F600 İncelemesi

Bu benim ilk kullanıcı incelemem. Ve bu kullanıcı incelemesinde maalesef ki F600'ü inceleyeceğim.

Kasa Kalitesi:
Öncelikle kasa kalitesine gelecek olursak, (rezalet). Çünkü kasaya bir parmağımı koysam ve birazcık baskı yapsam hemen yamuluyor. Ekrana gelecek olursa IPS bile olmayan ekranı var ve sanırsam 1080P ama 768P
gözüküyor. Ekrana birazcık baskı yapsam hemen geri kaçıyor. Allah'tan şimdi sorunu yok.

Hız:
Hız, hız mı? 404 Not Found. i5 7200u olmasına rağmen gene performans alamıyorum. En azından sadece özelliklerini beğendim. Ama hız... tartışılır.

Sorunları:
Allah'tan şu anlık herhangi bir sorun teşkil etmiyor bilgisayar. Ama bir Camtasia Studio 9 indirdim, ve hemen sapıttı. Geri yükleme filan yaptık şimdilik bir şey yok. Ama elimi klavyenin biraz altına koyduğumda biraz ısınıyor. (Casper pişmanlıktır evet.)

Artı Eksi:
Artılarına gelecek olursak;
  1. i5 7200u ve 940MX olması.
  2. Dolby ses sistemi.
  3. Windows 10 64bit 1703 sürüm.

Eksilerine gelecek olursak;

  1. Tasarım berbat.
  2. Kasa ve ekran kalitesi berbat.
  3. Isınma sorunu (şu anlık yok)
  4. Donmalar oluyor.
  5. Kasmalar oluyor. (GTA 4 açarken bile biraz da olsun kasıyor arkada.)
  6. Casper yazısı beni sinir ediyor. (O biraz iç duygu ile alakalı.)
  7. Maalesef ki tam istediğim verimi alamıyorum ve pişmanım.

İnceleme biraz amatörce oldu, ama bunu yapmak istedim. Casper pişmanlıktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adsız.jpg

İnsanların gerçekten bir bildiği oluyormuş demek ki. :)

Deneyimi kesinlikle yadsımamak lazım.
 
Dürüst olmak gerekirse, konuyu görünce bir de bir kaç gün önceki yorumunuzu görünce sinirlenmeye hazırlanmıştım. Ama çok şükür incelemede gerçekçi davranmışsınız. Ne diyelim geçmiş olsun.
 
i5 7200U aslında düşük güç profiline sahip 2C/4T bir işlemci. 15W TDP. Ama kötü bir işlemci değil, güçsüz de sayılmaz. Windows 10 arkaplanda fazlasıyla gereksiz işlemler yürüttüğünden gerek Update, gerek Superfetch, gerek Event Log gerek de Antimalware Service gibi gibi sürekli CPU/RAM/HDD sömüren sülüklere sahip. Emin ol ki o servisleri kapattığında, arkaplan boşken sistemin gerçek güç ve hızını göreceksindir. R5 1400/ 8 GB RAM / 1060 3 GB ve 1 TB HDD'ye sahip sistemde ayar çekmeden Windows 10 ile uzun bir süre vakit geçirdim. O sistemde isterse R7 1800X olsun, isterse GTX 1080 Ti olsun. Sorun Windows. Arkaplanda deli gibi HDD yiyordu. Gereksiz servisleri ve Güvenlik Duvarını kapattım. Sonrasını biliyorsunuz... Dilersen Teamviewer ile bağlanıp servislere ayar çekerim. Defender'ı kapattım diye virüs bulaşırsa da karışmam, gezindiğin sitelere dikkat edersin :D
 

Geri
Yukarı