Windows 10 Yeni Sürüme Geçmek Mantıklı mıdır?

Media Creation Tool ile yapabilir miyim bu işlemi ? UEFİ desteği yok çünkü.

iso dosyası iniyor şuanda iso dosyasıyla nasıl kurarım
 
1709'da hata alan kullanıcılar bilinçsiz kullanıcı. Sistemi düzgün günceller temiz kurulum ile yüklersen. Hiçbir sorun yaşanmıyor. Bazıları Windows'u olduğu gibi kullanıyor. İnsan az ayarlarını kurcalar daha iyi nasıl kullanırım diye. Çoğu kullanmadıkları özellikleri arka planda çalıştırdığından binen yükten dolayı yok fps düşük, yok bilgisayar yavaşladı.

1709 sürümünü temiz kurulum ile yükledim. Herhangi bir sorun yok. Sana da kullanmanı tavsiye ederim.
Bilinçsiz kullanıcı mı? Güldürmeyin. Sistemi düzgün güncellemek nedir? Sanki güncellemeyi Windows kendisi yüklemiyor... Windows'u kurcalamak tercih meselesidir. Windows'un yapması gereken işleri niye kullanıcılar yapıyor? Kullanmadığım, yüklemesini istemediğim şeyleri arkaplanda çalıştırıyor. Her güncelleme geldiğinde temiz kurulum mu yapacağız? Genelde 1709 yüzünden açılan konulardaki yavaşlamanın veya FPS düşüşlerinin sebebi arkaplanda çalışan uygulamalardan kaynaklanmıyor. Bilinçsiz kullanıcı diyebiliyorsanız açtığım bu konu hakkında bilinçlendirin lütfen.
 
1709'da hata alan kullanıcılar bilinçsiz kullanıcı. Sistemi düzgün günceller temiz kurulum ile yüklersen. Hiçbir sorun yaşanmıyor.
Direk böyle bir şey demen çok hatalı olur. Şahsen Windows 10'a gelen 1703 sürümünden beri mavi ekran hatası alıyorum. Sorunun donanımsal olmadığını kesinleştirdim. Sürücüler ile de ilgili değil. Programlar ile olması neredeyse imkansız. Çözümü bulamadığım için alternatif bir sistem arayışına girdim. Mavi ekran (DMP) dosyalarını incelediğim zaman her zaman farklı bir hata yaşandığı görünüyor. Sorunu tüm sürücü versiyonlarını değiştirip kullanmadığım programları kaldırınca azalttım ama halen açılışta veya RAM kullanımı artınca mavi ekrana düşebiliyor.

Arkadaşa geçmesinde sakınca yok diyorum. Güncel kalmak çoğu zaman iyidir.
 
Bilinçsiz kullanıcı mı? Güldürmeyin. Sistemi düzgün güncellemek nedir? Sanki güncellemeyi Windows kendisi yüklemiyor... Windows'u kurcalamak tercih meselesidir. Windows'un yapması gereken işleri niye kullanıcılar yapıyor? Kullanmadığım, yüklemesini istemediğim şeyleri arkaplanda çalıştırıyor. Her güncelleme geldiğinde temiz kurulum mu yapacağız? Genelde 1709 yüzünden açılan konulardaki yavaşlamanın veya FPS düşüşlerinin sebebi arkaplanda çalışan uygulamalardan kaynaklanmıyor. Bilinçsiz kullanıcı diyebiliyorsanız açtığım bu konu hakkında bilinçlendirin lütfen.
Her güncelleme demiyorum. Sürüm güncellemelerin de yapılması gerekiyor. Sonuçta sürüm değişirken çoğu ayarları sıfırlıyor. Ayarlar sıfırlanırken yüklü olan uygulamalar zarar görebiliyor. Temiz kurulum bu yüzden yararlı. Windows Update tüm güncellemeleri size sağlamaz sadece bilgisayarın çalışacağı şekilde verir. Çoğu sürücünün güncellemesini el yordamı ile yapmalısınız. Sistem özellikleri her ne kadar iyi olsa da kullanmadığınız Windows özellikleri sistemi tabi ki hantallaştırır. Elimde iyi bir bilgisayar var. Her şey açık olsun kapatmama gerek yok demek bence yararlı bir yol değil.
 
Windows niye bunları önceden düşünmüyor, sıkıntı bu işte. Ben eski Windows sürümlerinde güncelleme kaynaklı bir hata yaşadığımı hatırlamıyorum. Hatta 1709 güncellemesi hariç Windows 10'da sıkıntı yaşadığımı da hatırlamıyorum. Windows zorla güncellemeyi yükletiyor. Madem zorla yükletiyorsun o zaman sorun çıkartma en azından. Windows'un zaten ekran kartı sürücüsünü veya Google Chrome gibi programları güncellemesini beklemiyorum. Onlar kendilerini güncelliyor veya güncelleme geldiğinde söylüyor. Buradaki sıkıntı ekran kartı sürücülerinden veya donanımların güncel olmayan sürümlerinden kaynaklanmıyor. 1703'te düzgün çalışan şeyler neden 1709'a geçince sıkıntı yaratmaya başladı? Klasör oluştururken 1 saniyelik takılma oluyor. Önceden bu sorun yoktu. Tarayıcılarda video izlerken bu kadar yüksek CPU kullanımı olmuyordu. LOL açıkken bilgisayarı kapattım, Windows güncelleme yaptı ve bilgisayarı yeniden açtığımda LOL'ün exe dosyası bozulmuştu, oyunu yeniden yüklemem gerekti. Başlangıçta devre dışı bıraktığım uygulamalar başlangıçta açılmaya devam etti. Yıllar önce Windows'u yükledikten sonra sildiğim OneDrive'ı yeniden yüklemiş. Güncellemeyi ilk yüklediğimde sıcaklıklar normal olmasına rağmen arada bir fan hızı artıyordu. Sonradan gelen güncellemeyle bu sorun çözüldü. Kilit ekranı resmim arada değişip duruyor. Muhtemelen sıfırdan kurulum yapanlar sorun yaşamadan kullanacaktır. Ben sıfırdan kurulum yapmak istemiyorum. O kadar programı yeniden indireceğim sonra uygulamaların verilerini kaydedeceğim, onları yükleyeceğim falan uzun zaman alacak kısacası. Açıkçası bu sürümle benim işime yarayacak ne geldi bilmiyorum ama bana çeşitli sorunları getirdiğini biliyorum. Bahsettiğim sorunlar haricinde hantallık, FPS düşüşü ve bunlar gibi sorunlarla karşılaşmadım. Hatta bilgisayarın açılış hızı biraz daha hızlanmış diyebilirim. Bu sorunlarında gelecek güncellemelerle düzeleceğine inanıyorum. Umarım bir daha bu kadar kullanıcıyı madur edecek bir güncelleme yayınlamazlar.

Konu sahibine: Temiz kurulum yaparak 1709'a geçmeni tavsiye ederim. Yükseltmede sorunlar çıkabiliyor. Sıfırdan kurulum yapanlarda FPS hakkında şikayet duymadım.
 
Ben Vista Win7 ve ardından 1511 sürümüne geçtiğimden sıfırdan kurulum yapmak cok zor geldi. bu yüzden yükseltme yaptım. bahsettiğin sorunları suanlık yaşamadım. sistemin hızladığını söyleyebilirim. ssd performansi artmış sistem yaklasık 10sn daha erken açıldı.
 
Yükseltme yaptığımda özellikle programlar konusunda ciddi sıkıntı yaşamıştım. Önce eski sürüme geri döndüm ve bir süre kullanmaya devam ettim. Geçtiğimiz ay son sürümü indirip UEFI temiz kurulum yaptım. Sistemi güncelledim driverları kurdum sıkıntısız kullanıyorum.
 
@26318 dediklerin üzerinde bir daha düşünmeni tavsiye ederim. Öyle hemen bilinçsiz demekle olmaz bu işler.

Şimdi ben de 1709 yükledim, ve özellikle CS:GO ile PUBG'de FPS düşüşleri yaşıyorum.

Ben de mi bilinçsiz kullanıcıyım şimdi? :)


@Klarel11 işte böyle devam et dostum. Forumda gözde kişilerden biri olmaya başladın yavaştan, güzel tavsiyeler vererek ve yorum yaparak. :like::like::):)(y)(y)
Komik.
 
Yeni surumde bende de maalesef birtakim sorunlar var. :(
Gecen gunlerde Microsoft'tan biriyle yuz yuze konusma imkanim oldu da 1709 sorunlarini soyleyemedim :D
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı