Türk Telekom BTK Kampanyası

MaTTo

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
32
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi forumlar

Dün (17.11.2017) 0312 alan kodlu sabit numaradan arandım. Arayan kişi Türk Telekom genel müdürlükten aradığını söyleyip; mevcut iss'em olup olmadığını ve taahhüt durumumu sordu. Yaklaşık 1 yıl daha sözleşmem olduğunu söyledim. Buna karşılık; 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli BTK kararnamesinde olan; cayma ve taahhüt bozma bedeli olmadığını, mevcut firmanın sadece indirim bedelini karşıladığını ve bununda en fazla 20 TL olup karşılayacaklarını söylediler. İnternet servisinin yanı sıra sabit telefon kullanımımız da var ve telefonu da taşıyıp ilk 5 ay 24,90TL daha sonrasında 44,90TL fatura bedelimizin olacağını söylediler. Ayrıca Türk Telekom müşterisi olacağımız için mevcut 4.portumuzun daha seri ve kaliteli(!) 1.porta aktarılacağı söylendi. 2018'e girildiğinde 2017 yılında abonelik yapıldığını için yeni indirim kampanyaları vs.'lerden faydalanabileceğimizi de söylediler. Yine BTK kararı olan AKK'nin de kalkacağı söylendi. Hattın yasal sahibi babam ve ben şehir dışındayım. Bu durumu da kendilerine bildirdim ve bana; Whatsapp uygulamasından sözleşme gönderilip okunup, incelenebileceğini, onay için ise; (internet genel kullanıcısı ben olduğum için) benim ona verip daha sonra hattın yasal sahibinden tekrar onay alabileceklerini söylediler.

Kampanya bana çok makul geldi açıkçası (gerçi ne kadar doğrudur bilinmez ama neyse) Port olayı, AKK olayı, ilk 5 aylık indirim çok makul ayrıca.

Peki bu durumla karşılaşan var mı? Sizce ne yapmalıyım? Gerçekten cayma bedeli olmayıp, indirim bedeli olup bunu Türk Telekom karşılar mı?

Teşekkürler...
 
Dolandırıcı uzak dur.

Önce bir ara bakalım şu an kullandığın sağlayıcısı. İptal olursa kaç TL cayma bedeli çıkacak. En az 400 lira ben sana söyleyim. Sonra WhatsApp tan sana gönderecekleri sözleşmeyi burada paylaşabilirsen bakalım hangi şirket. Türk Telekom 444 1 444 ya da 444 0 375 dışında bir numaradan aramaz.

Ondan sonra bu arkadaşları ara. Sana söyledikleri şartları tekrar söylemesini işte. Sesi kaydet. Btk bin cayma bedelini kaldırması ve sadece 20 TL cayma bedeli olduğu konusunda tekrar konuştur.
Tüketici.btk.gov.tr ye ses kaydını gönder. Onlar gerekli ceza işlemini yapsınlar.
 
Büyük ihtimalle taşerondur ama daha kötü ihtimalle belki dolandırıcı dahi olabilirler. Whatsapp'tan kimlik fotoğrafı veya kimlik bilgilerini atma sakın 444 1 444'ü ara sor böyle bir olay var mı diye en doğru bilgiyi oradan alırsın. Eğer yoksa derlerse BTK'ya şikayette bulun numarayı ilet bir sonraki görüşmende ses kaydı alarak BTK'ya yolla. Mevcut ISS'en de Türk Telekom'un altyapısından hizmet verdiği için Türk Telekom'a geçersen biraz daha iyi hizmet alırsın o konuda doğru söylemişler hiç olmasa herhangi bir arıza durumunda uzun süreler uğraşmazsın. Taahüt konusuna gelirsen 1 sene taahütün varsa eğer yüksek bi cayma bedeli çıkar muhtemelen ve Türk Telekom bunun 120TL'sini karşılıyor. Şuan kullandığın firmayı arayarak cayman durumunda ne kadar cayma bedeli çıkacağını sor ona göre karar verirsin atıyorum 500TL ise o parayı sen ödeyeceksin ardından Türk Telekom'a faturayı atacaksın onlar 120TL'lik indirim yapacaklar. Bilmiyorum eğer taşeron değilse cidden genel müdürlükten aradılarsa onların elinde senin taahhüdünün ne zaman biteceği ve çıkacak cayma bedeli paket bilgilerin falan gözüküyor diğer ISS'ler bu bilgileri Türk Telekom'a veriyorlar o sebeple kesin birşey söyleyemeyiz doğruda olabilir en mantıklısı kendi ISS'ni arayarak çıkacak cayma bedelini sorman ve Türk Telekom'u arayarak bu durumu anlatığ böyle bir kampanyanın olup olmadığını sorman.
 
Son düzenleme:
Senin taahütünu zaten arayan Türk Telekom ise bilir. Bir de WhatsApp gibi uygulamalardan sözleşme göndereceklerini hiç düşünmüyorum. Aradıkları numarayı da internetten araştır. Eğer Türk Telekom ile ilgili değilse tekrar ararlarsa açma.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı