Trabzon’da Uçak Kazası

InJustice

Kilopat
Katılım
14 Mayıs 2016
Mesajlar
2.443
Çözümler
7
Yer
Troposfer
Pegasus'un B737-800'ü Trabzon Havalimanı'na inerken pistten çıkmış. Nedenini daha yazmamışlar; çok merak ediyorum şu anda. Olayı yaşayanlara da büyük geçmiş olsun demek lazım. Sizlerle haberi paylaşayım:

"Pegasus Havayolları'nın Ankara-Trabzon seferini yapan uçağı pistten çıktı.

Pegasus Havayolları'na ait TC-CPF kuyruk tescilli uçağın Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra deniz yönüne doğru pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yolcuların tahliye edildiği ve ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Şu anda uçağı soğutma çalışmaları devam ediyor. TC-CPF kuyruk tescilli "Zeynep" isimli Boeing B737-800 tipi uçak, 2012 yılında Pegasus filosuna katılmıştı."

pegasus2_273.jpg


Haberin kaynağı için buraya tıklayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pegasus biletleri ucuz diye ilgimi çekiyor ama bu firmanın çok fazla kazaları var. Bu yüzden hiç tercih etmedim. Geçmiş olsun, ne diyelim.
 
Öncelikle Pegasus firmasına ve uçuş ekibine geçmiş olsun demek gerekli. Bu pist bana biraz uygun gibi gelmedi nedense. Yani deniz tarafındaki bölge daha geniş tutulmalıydı. Çok küçük bir alandan sonra direk deniz başlıyor. Bence bunun incelenip tekrar düzenlenmesi gerekli. Ayrıca galiba hava şartlarından dolayı pistte don oluşmuş ve kayma izleri var pistten çıkarken ama meydandaki görevli aracın kontrole çıktığını pek sanmıyorum. Raporda büyük ihtimal havaalanı da kusurlu bulunabilir.

Uçak pistten çıkmasından hemen sonra yaşananlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Dostum yalnız paylaştığın haber "Zaytung". Umarım Zaytung hakkında bilgi sahibisindir:) Yani biraz mizah haber sitesi o gerçekler değil:) Pegasus kötü bir firma değil sadece ucuz yollu havayolu. Bunu bilerek zaten bilet alıyorsun oradan. Yani kimse kalkıp uçuş esnasında "Bir şey ikram etmeyecek misiniz?" diye bir soru sormaz. İstersen parasıyla satın alırsın o kadar. Haber mizah amacıyla yapılmış yani sakın buna inanıp böyle bir düşünceye kapılma:)

Mutlaka kötü niyetle paylaşmadığına eminim ama dikkatsizlik diyelim:) Sloganına bakarsan gerçek olamayacağını anlarsın zaten tamamen mizah:ROFL:

zaytung_logo3.png
 
Sık sık trabzona uçan bir kaptan pilot abimizle bu konuyu konuştum. Kendisi pistin tolerans payının diğer havaalanlarına göre çok daha az olduğunu ve o hava şartlarında pistte tuzlama yapılmaması durumunda böyle bir olayın meydana gelebileceğini aksetti. Kendisi de pistin kısalığını bizzat tecrübe etmiş.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı