Windows 7 keyini Windows 10'a yükseltme

Onur Yenidoğan

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2015
Mesajlar
28
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde Windows 7 Home Premium key'i var ve bunu hala bedava yükseltme mümkünken Windows 10'a yükseltmek istiyorum. Şuan bir sanal makinede key ile birlikte kurulu Windows 7 var nasıl yükseltme yapmalıyım. Yükseltmeden sonra 2 ayrı key'e mi sahip olacağım ve sanal makineyi silip Windows 10'un key'ini başka bir makine için kullanabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence yükseltme yerine temiz kurulum yapın fakat Windows 10 keyi elinizde yoksa ei.cfg dosyasını indirip kurulum diskindeki Sources klasörüne atın.
 
@TerabyteForever
Ei.cfg dosyası zaten tüm Windows kurulumlarının dosyalarında var başka siteden indirmesine gerek yok.

Ayrıca önce yükseltme yapsın yasal olmayan yollarla uğraşmasın. Sonra temiz kurulum yapsın.
Yükseltmeden sonra sanal bilgisayarı silmek istiyorum, acaba etkinleştikten sonra direk silebilir miyim? Yoksa 2. bir keyim mi olacak ve onu da saklamalı mıyım?
 
Ei.cfg ile uğraşacağına dediğim gibi yapsa daha iyi olur. Modifiye ile hiç uğraşmaz.
2 gün önce Windows 7 keyimin OEM olduğunu farkettim. Çünkü bu key Windows Anytime Upgrade ile professionala yükseltilmişti. Sonradan bu zamana kadar Windows 10'a yükseltmemiş olmamın nedeninin artık o keyin kullanılamayacak olmasını düşünmem olduğunu hatırladım. Fakat Windows Anytime Upgrade yapılınca eski key OEM bile olsa başka bir makine için tekrar etkinleştirilebilir hale geliyormuş. Bunu farkettiğimde çoktan sanal makinede etkinleştirmeyi yapmıştım. Dün daha bedava Windows 10'a yükseltme bitmeden yükseltmeyi yaptım. Yükseltme sırasında sorunlar olduğu için sanal makineye yeni bir harddisk ekledim ve ona Windows 10'u kurup etkinleştirdim. Windows 7'ye dönüp bakmadım ama şuanda Windows 10 ve Windows 7 etkinleştirilmiş durumda. Eğer sanal makineyi silersem key OEM olduğu için iki key de boşa mı gitmiş olur yoksa kurtarabilir miyim?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı