Her iki tercihinde avantaj ve dezavantajları var elbette.
4 yıl sayısal okursan büyük ihtimalle memur olmayacaksın diye düşünüyorum.
İşinde iyi olursan özel sektörde yüksek maaş, kaliteli çevre gibi gibi avantajların olabilir.
Dezavantajlar olarak da mobing, aşağılanma ve devamındada kafana saksı yiyebilirsin.
Ön lisans sağlık okursan üniversite derslerin çok kolay geçer çalışman gereken bir KPSS olur atandığında çalışma saatlerin uzun olsa bile ona göre iznin olur özel sektör kadar mobinge maruz kalmazsın.
Fakat hayatın boyunca devletin belirlediği maaşı alırsın(verilen maaş güzel mi güzel ama 4 yıl okursan alıcağın maaşın deneyimle ikiye bile katlayabilirsin) gibi gibi şu an aklıma gelmeyen şeylerle karşılaşabilirsin.
Umarım anlatabilmişimdir.
Kendimden örnek vereyim.
Kendimi geliştirmeye çok açık birisi değilim bu yüzden mühendislik gibi işlerde başarısız olurdum. Bu yüzden kendime en yakın memurluğu gördüm. Araştırdım bana en uygunu tıbbi görüntüleme tekniklerinin olduğunu gördüm.
Radyasyona maruz kalındığı için uzun çalışma saatleri yok. Her yıl yıllık iznin üstüne 1 ay daha iznin var. Erken emekli olabiliyosun ve ayrıca maaşları da yeterli derecede.