Hazır Sistem mi alınmalı, topladığım sistem mi?

emre mtlr

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2017
Mesajlar
235
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bu konuda çok kafa patlatıyorum ve ne yapmam gerektiği konusunda pek karar verebilmiş değilim. Elimde hiç kullanılmamış 240 GB SSD var.
Alacağım hazır sistemi aynı RAM'den 1 tane daha ekleyerek alacağım ve ekran kartı GTX 1060 olacak. 2. sistemle aralarında hatırı sayılır bir fark olacak ekran kartı farklılığından dolayı. Fakat 2. sistemi alırsam bilgisayar çok daha ileriye dönük oluyor. En merak ettiğim ve önemsediğim kısım ise anakartların farklı olmasından dolayı oluşacak olan ses farkı. Kullandığım kulaklık HyperX Cloud 2 modeli. Bundan dolayı alacağım anakartın ses yongasının iyi olması benim için iyi olacak. Çünkü oynadığım oyunlar PUBG, CS:GO gibi ses kasmam gereken oyunlar. Bunun yanında PSU'nun modüler ve 80+ Gold olması da bir ''+''.

Hazır Sistem: Tank-M1060MGXP-4GB16/R5 1600/MSI GTX1060 Gaming X 6GB/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA - Aynı RAM'den 1 tane daha eklenerek alınacak.

Toplama Sistem:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemleri çok karşılaştıramadım ancak, kendin bir sistem toplarsan her zaman daha iyi olacaktır.
  1. GTX 1060 tercih etmelisin.
  2. AMD işlemci tercihin güzel, ancak OverClock yapmayacaksan bu kadar üst düzey bir anakarta ihtiyacın yok.
  3. Tek ekran kartı kullanacaksın çift slot PCI-E slotlu bir anakarta ihtiyacın yok. 4slot RAM tek slot güçlendirilmiş yuva ekran kartı olan bir anakart fazlasıyla iş görecektir. Örneğin; MSI A320M GAMING PRO
  4. Görsellik kesinlike ve kesinlikle bir heves. Kasanın görünüşüne aldanıp gereksiz fiyatlar vermeyin. Kablolama için gerekli kanalları bulunduran hava akışı için üst, ön kısımlarda en az 1 adet 120mm fan yuvası bulunan, tercihen alttan PSU yuvası olan 150 TL civarında kasalar var. Hadi malzemesi de sağlam olsun 250 TL olsun. Oradan arttıracağınız para bir başka parça için kullanılabilir.
  5. Anakartlardaki ses yongaları (hazır sistem ile sizin seçeceğiniz anakart arasında) normal şartlarda iyi bir kulaklık ile bile farkı anlaşılamayacak kadar yakındır. Çok profesyonel ses sistemleri bağlamayacağınızı varsayarsak ve 7+1 kanal destekleyen girişlere ihtiyacınızın da olmadığını düşünürsek anakart tercihinde "ihtiyacınız" olan öğelere dikkat ederek tercih yapmalısınız.
  6. Hazır sistemde 2400 MHZ frekanslı RAM var, siz 3000MHZ tercih edeceksiniz böylece performans kayda değer bir etkisi olur.
  7. Hazır sistemdeki güç kaynağı tercihi yeterli ancak, beni biraz tedirgin ederdi açıkcası. 500W sanki ucu ucuna yetecekmiş gibi ufak kalmış biraz.
 
Ben olsam, Gtx 1060 tercih etmezdim. Fiyatları rezil. Aradaki fiyat uçurumu, kesinlikle performansını karşılamıyor. Özellikle 4000-5000 TL civarındaki sistemlerde, diğer bileşenlerin daha kaliteli ve ileriye dönük olmasını öneriyorum. Gtx 1050 Ti tercih ederdim bu yüzden. Yüksek ayarlarda, 1.5 sene kadar oyun oynarsın diye tahmin ediyorum.

Onun dışında, hazır sistemdeki güç kaynağı yeterlidir. Gtx 1070 taksan bile yeterli olur. Ancak kendin toplarsan, daha iyi sonuçlar elde edersin. Tam bütçeni belirt. Yardımcı olabilirim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı