Galaxy S8 Şarj Hızlı Bitmesi

kaanbugrabukan

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2014
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle İyi Günler, Samsung'un Galaxy S8 telefonuna sahibim ve pil ömrü gerçekten ama gerçekten kötü. Mesela internette gezinirken falan bayağı hızlı şarjım düşüyor 15 20 dakika boyunca internette dolaşırken %8 ila %12 arası şarjım düşüyor. Bir arkadaşımda Galaxy C7 var ve arkadaşım sürekli oyun oynamasına rağmen şarjı 1-1,5 gün dayanıyor, bana şey demişti parlaklığı full de kullan telefonunu öyle alıştır güç emsin bataryandan dedi. Denemedim bu tavsiyeyi fakat telefonumun batarya ömrü gerçekten kötü. Facebook, Messenger, Instagram kullanmıyorum. Bir tek WhatsApp kullanıyorum. Ne yapmam lazım batarya ömrü mü uzatmak için. Bu arada Always On Display kullanmıyorum sürekli kapalı. Telefonu ilk aldığımda Always On Display sabaha kadar açık tutuyordum %2 ila %3 şarj yiyordu (Wifi Açık), Şimdi ise Wifi açık iken sabaha kadar yani 10 saatte %20-23 arası şarj yiyor. Lütfen ne yapmam gerekiyor pil ömrümü uzatmak için?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınıza root vb. işlemler uygulamadıysanız, ROM vb. şeyler atmayıp fiziksel zarar aldırmamışsanız servise gönderebilirsiniz.
 
Arka planda çalışan programlardan dolayı olabilir. Kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakınız. İsterseniz Greenify adlı uygulama var. Onu indirip arka planda çalışan programları uyutabilirsiniz. Önemli fayda sağlayacaktır. Uygulamaların arka planda çalışması demek güç tüketimi demek ve arka da çalıştığı için internetinizi kullanarak sürekli kendi kendine güncelleme yapmaktadır.

Ek olarak Facebook uygulamasını kullanmayın. Durmaya zorlasanız bile kendi kendine açılıyor. Facebook Lite'yi indirin.
 
Sebebini söylemek zor. Telefonda açık olan uygulamalar da sorun yaşatıyor olabilir, fabrika hatası da olabilir. Telefonu aldığınız ilk günden beri mi bu sorun var?
 
C7 modelinin batarya olarak S8 modelinden daha iyi olması gayet normal bir durum. AOD özelliği bataryaya çok etki etmez, telefonu gece yatarken güç tasarruf moduna alıp uygulamaları uyut ve deneyimlerini tekrardan paylaş, sürekli lazım olmayınca da full parlaklıkla telefonu kullanma. Gece yatarken WIFI ve veri servisleri de kapat.
 
Merhaba bende s8 kullaniyorum sarj omru gayet guzel butun gun 4.5g acik oyun sosyal medya ve benzeri seyleri kullaniyorum gun sonuda %38 lerde kaliyor aksamda wifi ye gecip yoitubede takiliyorum %20 ile bitiriyorum gunu bence onu servise goturmelisiniz ekran cozunurlugu 1440 p de bide
 
Tam dolumdan bataryanın bitmesine yakın olan ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz? Uygulamalar ve ekran süresi gözüksün.
 
Arka planda çalışan uygulamalar, parlaklık düzeyinin fazla olması, cihaz hafızasının aşırı gereksiz verilerle dolması, telefonun ekran çözünürlüğünün fazla yüksek olması ( ideali 1920 x 1080 ), rami tüketen uygulamaların çalıştırıldıktan sonra kapatılmaması, duvar kağıdının aşırı renk içermesi gibi etkenlerden dolayı şarj çabuk bitiyor olabilir. Servise göndermeden önce bunları ayarlayıp denemeni tavsiye ederim. Aksi takdirde dediğin gibi aşırı pil tüketimi varsa servise göndermeni tavsiye ederim

Aynı zamanda ayarlar bölümünde cihaz bakımı denen bir yer var ordan cihazı optimize ederek neyin fazla güç yiyip yemediğini sana söyleyecektir. Bu arada always on display özelliği açıksa pilini aşırı tüketime sokabilir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı