Yaşadığınız yerde ev kiraları ne durumda?

Merkez içi dublex bir evde oturuyoruz, bina 5 yıllık ve 180000 TL gibi bir ücrete almıştık 2 yıl önce :D
Dubleksi geçen sene kuzen de aldı o fiyatlarla şimdi daha yüksek fiyatları. O aldığın dubleksi 250000 TL Gebze'de bulamazsın fakat 200000 TL Kocaeli'de bulunabilir. ;)
 
Hocam merkeze 30 kilometre uzakta falan mı. Adalet veya Üniversitenin orda o fiyata bulmak çok zor.
Ev akhanda otobüsle 10 dakika sürede çınara ulaşabiliyoruz. Otobüs evin hemen önünden geliyor. Yine evin hemen önünde kapalı pazar yeri var. Pazar harici günlerde otopark olarak kullanıyoruz. Ev sahibi ile karşılıklı olarak iyi niyetli tutumlar sergilediğimiz için kirada bir arttırım yapmıyoruz.
 
İstanbul Çamlıca taraflarında 1500'den aşağı doğru düzgün ev bulamasınız.
Teyzem Ferah Mahallesindeki 2+1 evini 1800TL'den anında kiraya verdi.
1+1 olanı da rahat 1400'e verir, eminim.

1800TL kira ödeyen bu halk nasıl geçinecek hiç düşünen var mı? Ondan sonra orada burada genel evler kapatılsın diye uğraşıyorlar. Halkın bu kiraları ödeyebilmek için iş bulabileceği tek müessese genel evler zaten.

Ev alacak peşinata dahi sahip olmayan kaç tane genç vardır bu ülkede, gelmiş birde 3 çocuk yap demezler mi? Ulan kentsel dönüşümde tahsis ettiğiniz daireler 2 ahır ebatını geçmiyor 3 çocuk bunun neresine sığacak? 3 çocuğun sığacağı bir evin kirası kaç TL tutacak? 3 boğaza nasıl kırmızı et alınacak?

Cumhurbaşkanımızın önermiş olduğu tavsiyeleri yine, yalnızca Cumburbaşkanımız uygulayabilir. Böyle bir gerçek var :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı