Samsung Gear S3 Frontier Akıllı Saat ile Sony Xperia Z5 Telefon Arasında Bağlantı Sorunu

Kay1PRuH

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2018
Mesajlar
14
Çözümler
1
Merhabalar, problemime birkaç haftadır çözüm bulamıyorum arkadaşlar, Xperia Z5 marka ve model cep telefonumda Samsung Gear S3 Frontier marka ve model akıllı saati kullanmakta/kullanmaya çalışmaktayım. Telefonumun şu anda yazılım sürümü Android 7.1.1 (Çekirdek Sürüm : 3.10.84-perf-g99119bc) ve saatimin yazılım sürümü (Tizen 3.0.0.1)
Garip bir şekilde telefonu formatlarsam akıllı saati sorunsuz şekilde kullanabiliyorum ancak format sonrasında saati istediğim kadar kapatıp açsam da sorun olmamasına karşın telefonu açıp kapattığım andan sorunum boy gösteriyor.
Cep telefonunun bağlantı ayarları sekmesindeki bluetooth kısmında Gear S3 (0F1F) bağlı gözükse de Samsung Gear uygulamasında BAĞLAN butonuna bastığımda "Gear S3 (0F1F) Telefonuna bağlanılamadı. Tekrar Deneyin." hatasını alıyorum.
Telefonun bluetooth kısmından saati unut diyerek silersem Samsung Gear uygulamasına bağlan butonuna bastığımda cihazla eşleşilsin mi uyarısı geliyor ve bir kod veriyor bu kod aynı zamanda eş zamanlı olarak saate de geliyor ikisinden de onaylamamın ardından yine aynı hata mesajını alıyorum.
Bu noktada saat ile telefon arasında bir senkronizasyon sorunu olmadığını Samsung Gear uygulamasının sorunlu olduğunu düşünüyorum. Telefonu yeniden formatlarsam hiçbir sorun olmaksızın çalışıyor ama telefonu kapatıp açarsam tüm sorunlar sil baştan başıma geliyor.
*** Telefona Samsung Gear uygulamasını kurduğumda Samsung Accessory Servise ve Samsung S Plug in isimli programları da yüklüyor bu programların ön belleklerini temizleyerek de bu işlemleri tekrarlarım, ön bellekleri temizleyip programları silip geri yükleyerek de deneme yaptım malesef format atmaksızın bir sonuca ulaşamadım.
İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda maalesef hiçbir çözüme ulaşamadım. Samsung servisini de Sony servisini de aradım. Acı bir şekilde Sony servisi sorunun Samsung'tan, Samsung servisi de Sony'den kaynaklanmakta olduğunu söyledi. Bunun üzerine Sony Japonya merkezine ve hatta CEO'sune bile mail attım. Doğal olarak hiçbir cevap gelmedi.
En ufak bir çözüm yolu aklına gelen varsa ne olur yardım etsin. Saati alalı 1 ay oldu telefonu 2 yıldır kullanmaktayım ve ikisi de sevdiğim cihazlar. Format sonrası herşey sorunsuz çalıştığı için donanımsal bir sorun olmadığı ortada ancak yazılımsal olarak denemediğim hemen hemen hiçbir yöntem kalmadı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Telefonun yazılımını geri çekerek 6.0.1 Turkcell TR Stock romu ile deneme yaptım ve ne yazık ki süreç yine aynı.
Çok garip bir detay daha farkettim. Telefonda eski sürümü yüklediğimde yine ilk açılışta saati görerek bağlandı, ardından telefonu kapatıp açınca yine bluetooth ayarlarında saat bağlı gözükse de Samsung Gear bir türlü bağlanamıyordu cihaza, sistem güncellemeleri var uyarısı üzerine güncelleme yaptırdığımda telefon güncelleme sonrası ilk açıldığında sorgusuz sualsiz Ssamsung Gear saatimi bulup otomatik bağlandı ancak telefonu kapatıp açtığımda yine aynı şekilde sorun yarattı. Bu şekilde her güncelleme sonrası yeniden başlatmaların ilk seferinde Samsung Gear sorgusuz sualsiz saatle telefonu bağlarken telefonu kapatıp açtığımda yeni BAĞLAN tuşuna bastığımda bağlanılamadı sorunu tekrar devreye giriyor. Kesinlikle Samsung Gear uygulamasını engelleyen bir durum var ama nedir çözemiyorum.

1.png

2.png

3.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bluetooth kısmında bağlanma nedeni çağrı cihazı diyor galiba sorun oradan kaynaklanıyor. Benim cihazda öyle bir ibare çıkmıyor. Ayrıca pil optimizasyonunda BT açık olsun.

Screenshot_20180211-220910.png Screenshot_20180211-220921.png Screenshot_20180211-221036.png
 
@Alpi350 teşekkür ederim bilgi için ancak ne yazık ki faydası olmadı belirttiğiniz ayarların. İnanılmaz takıntı yaparak Sony'nin Smart Connect isimli arayüz programını tamamen devredışı bırakarak saati bağlamayı başardım. Telefonu kapatıp açınca Samsung Gear uygulamasına ilk bağlan komutunu verdiğimde yine hata veriyor ancak 2. veya 3. bağlan komutuyla bağlanıyor. Sony Smart Connect yazılımı sanırım ilk başta kontrolü eline alarak saate bağlanıyor bu nedenle Samsun Gear kullanımdaki bir saate bağlanamayarak hata veriyor. Benimle aynı sorunu yaşayan birisi varsa çözümü ben bu şekilde bulabildim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı