Anakartın ses kartını görmemesi

kerem1238806

Kilopat
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
194
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Aylardır üşendiğim şeyi şimdi tekrar yapmaya karar verdim. Creative Soundblaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro series ses kartına sahibim. Bu ses kartı birkaç sene önce amcamın bilgisayarında çalışıyordu. Sağ olsun amcam müzik kayıtlarını kaliteli yapmam için bana vermişti ama ne yapsam ne etsem anakart ses kartını okumuyor. Bu yüzden driverini kuramıyorum. Ses kartını taktığımda aygıt yöneticisi bunu farketmesi lazım ama hiçbir tepki yok. Ne yapmam gerek ? Bu ses kartı konusunu bilen gerçekten çok az kişi var kime ulaştırabilirseniz ulaştırın lütfen. Bazıları Win 10'a geç belki orda algılayabilir dedi ama Win 7'den şu an Win 10'a geçemem. Başka bir çözüm var mı ?
 
Ses kartını okuyor ama yazılım yüklenmiyorsa sorun ses kartında olabilir.

Okuyor fakat çalışmıyorsa cihazı söküp uygun driveri kurduktan sonra cihazı takın, büyük ihtimal algılayacaktır.

PCIe driverlerinin de güncel olduğundan emin olun. Anakartınızın sitesinde support kısmında bulabileceğinizi umuyorum.
 
Bilgisayarım hiç bir tepki göstermiyor. Aygıt çalışıyor ışığı yanıyor ama hiç bir tepki yok bilgisayarda. acaba anakart da mı bir sorun var ? Önceden başka bir arkadaş da aynı sorunu yaşıyordu. Soğuk lehim olacağı aklıma gelmemişti demişti. Soğuk lehim nedir ?

Aida64 raporu paylaşın.
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
Ses kartının marka, model özelliklerini belirtin.
Bu arada aklıma gelmişken raporu oluşturdum.
Link:
İndir Report htm

Güncel Konu.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı