Bilgisayar Programcılığı/Mühendisliği'nde işe başlamadan uygulama ve oyun yapmak ne kadar etkili?

YasinYlmz

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2016
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirttiğim gibi bir sorum var; ''Bilgisayar Programcılığı veya Mühendisliğinde işe başlamadan önce uygulama veya oyun yaptık diyelim, bunu nasıl kullanabiliriz? Örneğin CV'mize yazabilir miyiz? İşveren için önemli bir şey midir? Bir de CV'ye yazılabiliyorsa hangi bölüme ve nasıl yazılır?'' Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi günler ve şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşveren için tabiki önemli bir durumdur. Ayrıca oynanabilir bir oyun yapıp onu (Mesela.) Steam e koymak ve hiç fena olmayan satış rakamı elde etmek sizin için yine önemli bir artı olur.
 
Örneğin ünlü girişimci Elon Musk'ın daha çocukken oyun programlarını yapıp satabilmesindeki gibi (Bu yöndeki farklılığınızı tam olarak da ortaya koyabilmenizle veya bunu tam belgelendirebilmenizle) bu oyuna 2-0 önden girerek işyerine ilk başlangıcı yapmış olursunuz bence de. Bir de CV'de kendinizi çok iyi ifade eden bir anlatım şeklini kullanarak kendinizi çok iyi ve samimice anlatıp ifade edebilmeniz de artı puan olacaktır. Ben işveren (Patron) olsaydım eğer hiç kendilerini tanımadığım ve niteliklerini tam olarak bilemediğimkişileri işe alırken bunlar dikkatimi en baştan çekebilirdi, örneğin. Kolay gelsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı