İnsanları İdam Etmek Kötü Bi' Şey

İdam gelirse büyük olasılıkla bazı uyanıklar kötüye kullanır. Yani örneğin. Tecavüze idam geldi diyelim. O zaman başkaları da çıkar vatan hainliğine idam ister. Ayrıca idam caydırıcı değil. Şöyle düşünün. O adam birine acı çektirdi. Fakat idam kararıyla kısa süreli bir acıyla öldü gitti. Ölümden ağır bir ceza gerekli. Uzun süre acı çekmeli bu insanlar. Ayrıca diğer bir konuya geçeyim. Problem tecavüzcüleri cezalandırmakta değil. Problem insanları nasıl iyi yetiştirebileceğimiz. Sonuçta bunlar hep eğitimsizlikten. Burada iş aileye düşüyor. Ailenin yetiştirme biçimine göre bireyin nasıl birisi olacağı belli oluyor. Ayrıca eğitim , hukuk , adalet , gibi sistemleri düzeltilmesine başlanmalı. Yobazlardan kurtulmalıyız. Şimdi bunu yanlış anlayan olabilir. Yobaz ile Müslüman arasında ince bir çizgi var buna dikkat etmeliyiz. Ayrıca yobazlık sadece dinle de olmaz. Herhangi bir konuda yobazlık mümkün. Bu tür sorunların ipinin ucu genelde eğitime çıkıyor. Uzun lafın kısası eğitimi düzeltmemiz gerekli. Bahsettiğim eğitim okulla sınırlı değil sadece. Aile eğitimi , okul eğitimi , hayat eğitimi olarak 3 kategoriye ayırabiliriz.
 
AB'ye girmeye meraklı olmayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, üye olamamamızın tek sebebi müslüman bir ülke olmamız. Dinimizden de vazgeçmeyeceğimiz için üyelik kıyamete kadar hayal.

İdama gelince, üyelik için engel olmaz çünkü almayacaklar. Anayasanın en büyük boşluğu idamın olmaması diye düşünüyorum. Arkadaşın da dediği gibi yeni pislikler türerken en azından yakalananların yok edilmesi gerekir.
 
Her türlü pisliği yapıp, birkaç sene yatıp çıkması normal mi ? Yada bu kişinin yaşama devam etmesi normal mi ? Çocuklara, insanlara kısaca canlılara her türlü pisliği yapıp birkaç sene yatıp çıkmak caydırıcı mı ? İdam cezası şart, yoksa caydırıcılığı olmaz ve idam kaldırıldığından beri istismarın artışına dön bir bak ! Bu derece hızlı artış cezaların hafif olduğunu, caydırcılığın yanından geçmediğinin en büyük kanıtı. Burda insancılık oynamak kolay ama benzer olayı yaşamış insanlara bak, o zaman ne demek istediğimi anlarsın. Bu işin dini, ırkı vs. yok ! Çocuklara merhamet etmeyene ben zerre acımam ! Ben bu tür suçları işleyenleri "Mikrop" diye tanımlıyorum ve bunların yok edilmesinde idamın en güzel tedavi şekli olduğunu savunuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı