PC'deki Kondansatörlerin Fiyatları Nedir?

Bana bir link atsanıza herhangi bir kondansatörün, 20-25 TL olan veya üstü. Kompanzasyon kondansatörü mü alıyorsun ne yapıyorsun?

Ha en kalitelisi olsun dersen, Japon onlar olabilir ama kaliteyi kullanıcıya bırakmalı bir yandan. Efendim bu 80-150 demek yanlış.

Hatta ben sana atayım link, 20 tane sanyo katı kapasitör.

Tanesi 1 liraya geliyor. Yok efendim değerleri belli değil değişebilir deme, o kadar fark etmeyeceğini adım gibi eminim.
20pcs For SANYO SEPC 100uF/16V 6.3*6mm Aluminum polymer solid capacitor(6349 | eBay

Bu da 10 tanesi 8 TL. 80 nerdeeeee, 8 nerde.

10pcs 820uF 2.5V NCC PSE 6.3x8mm VGA/MB 2.5V820uF Super Low ESR Solid Capacitor | eBay

O kadar cahil değiliz, az buçuk fiyatlar tahmin edilebilir. Piyasayı az da olsa biliyorsan.

Biraz tamirci çıkışı gibi geldi zaten bu çıkışınız, 5 TL'lik kondansatörü 80 TL'ye düdüklemek insana.


Tamirci değilim, çok uzun yıllardır işim de değil bilgisayar.

Bir Türkiye teknik servisini düşünerek işin matematiğini yapalım hemen. Senin linkini yolladığın Sanyo'lardan takılsa cihaza parça ücreti "muhtemelen" 20 tl fatura edilir. Tanesi 5tl'den yani. İşçiliğine de tanesi en az 5 tl'den ücret istese bu teknik servis 20tl daha çıkar fatura. Bu fiyatları yalnızca senin söylediğin fiyat üzerinden yazıyor ve hatta çok da insaflı davranıyorum. "Bu kadarcık" insafa yakın fiyatlar sunan teknik servis bulabiliyorsan şirket değil de şahıs olarak, bizlerle de adresini paylaş rica ederim.

Formatın korsan lisansla minumun 35tl civarına atıldığı bir ülke de verdiğim fiyatlar cidden gerçek olmaktan uzak.

Kaldı ki konuyu açan arkadaş pek kapasitör vs. biliyor gibi de değil. Nasıl kalite tercihi yapacak seçim ona bırakılsa?

Ayrıca bu hangi kondasatör, nerede, hangi devrede, hangi parçada? Anakartta mı mesela, ekran kartında, güç kaynağında mı? Türkiye'de var mı, yurt dışından mı gelecek? Piyasa da rahatça bulunabiliyor mu, muadilini kullanmak akıl karı mı?

Yani mesele parça fiyatının piyasa ederiyle bitmiyor dostum. Kaldı ki halen faraz konuşuyoruz ve benim esas arıza yaptığım mesele de bu idi. Ortada veri yokken faraz konuşmak kimseye yardımcı olmuyor. Yine aynı kelamı eden bir mesajı beğenip altına eleştirilen ile aynı içeriği yazman benim dikkatimi çekmiş, uyarmıştım seni.

O mesajdan alıntılıyorum ki şu an yaptığımızın hiç bir farkı olmadığına kanaat getirirsin belki.

Genelleme yapmayın diye diyorum bunu. Arkadaş hangisi olduğundan bile bahsetmemiş. Boşuna yorum yapmış oluruz ucuz veya pahalı diyerek.
 
Ne 5 TL'si arkadaşım, tanesi 1 TL'ye geliyor en kalitelisi, bunun işini yapan adam daha ucuza alır bunu. Ama olsun tartışmaya değmez. Peki senin dediğin olsun. Bir yere varamayacağız anlaşılan. Adam fiyat sormuş ben de tahmin ettim, hatta tahminimden daha aşağıda olduğu gördüm en kralının. Ben konuya uygun mesajı attım. Benim orada beğendiğim kısım ise, illa tamamına katılmam demek değil, bir kısmına da katılıp beğenebilirim, böyle bir kural olduğunu da hatırlamadım. PC kondansatörü diye bir şey olmaz dedi arkadaş, beğendim bu kadar. Doğru, olmaz.

Ayrıca 80-150 TL'ye kondansatör değişecekse, at anakartı yenisini al. Üstüne biraz daha fazla para koyarsın, garantisi olur, en azından.
 
Arkadaşlar tartışmanıza gerek yok.

Konu sahibi kardeşim, anakartında kondansatör değişikliği yapacaksan bize anakartının modelini ve markasını söyle sana ne olduğunu söyleyelim. Ben PSU içindeki büyük 2 kondansatörü başka PSU kondansatörleriyle değiştim sorun yaşamadım. Birbirlerine benziyorlardı :)

Eski bir anakarttan söküp değiştirebilirsin.
 
Takın bakalım arkadaşlar nasılsa benziyor diye. Bir arkadaşımız da gelmiş önce tahmin, sonra en kralını buldum fiyatı ucuz diyor. Lazım olan kondansatörün farad değeri içinize doğdu sanırım.( Başka parametreler de var daha.) Hepsi de seri olarak üretiliyor zaten. Hiçbir anakart üreticisine özel malzeme üretilmiyor sanın siz. Benziyor diye takmaya devam edin de şansınız varsa kullanırsınız. Yoksa da neden bilgisayarım kararsız veya çalışmıyor diye foruma yazarsınız. Zaten bu kadar insanın tek yapması gereken sizin yanlış uygulama yaptığınız anakartın derdini çözmek nasılsa. Biraz da orada tahminlerle çözüm üretmeye çalışırız. Sonsuza kadar gideriz böyle kara düzenle. :)

Lütfen bir konuya hakim değilseniz iki dakikalık Google araştırmasıyla ahkam kesmeyin. Bu gidişle ne kendiniz gelişebilirsiniz ne de bizler. Burada 100-150 liralık ücreti savunan yok zaten. Sadece hangi parça olduğunu bile bilmediğimiz halde “Ucuz ya onlar!” zihniyetinde dayanağı olmayan tahminlerde bulunmamızın yanlış olduğunu, fakat özel durumlarda işçilikle beraber bu ücretlere ulaşabileceğini söylemeye çalışıyoruz. Buraya kondansatör linki atıp fiyat yarıştırmanın hiçbir anlamı yok.

Lütfen gereksiz yere kimse birbirini kırmasın.
 
Son düzenleme:
Yok hocam farazla iş yapmaktan daha makbulü yok. Nasılsa forum kuralları yalnızca soru sorulurken enformasyon sağlayın diyor, cevap verirken değil. Sorun yok o yüzden faraz cevapta, devam!

Forumun yarısı bu faraz cevaplar ve tekrarlayan sorunlarla dolu nasılsa...


Ek: Söz konusu fiyatları bizler kestiğimiz, kâr ettiğimiz için hep "satıcı cevabı" veriyoruz zaten. Ben takacağım çünkü o pcb'ye kondansatörü. Zengin olacağım burada hep ondan. E-bay'den alınan kondansatör lego parçası zaten, kartın üzerine bırakıp hafifçe bastırmak yeterli herhalde. Zira pcb'de eğitim breadboard'u...
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı