Fan Nereye Bağlanır ?

Fan çoklayıcı alabilirsiniz yetmiyorsa. O fanlar iyidir PWM destekli.
En son attığım linkteki iyi midir ? Bir ekleme daha yapmak istiyorum. Kasanın arkasındaki fan 3 pinli. İşlemci fanının kaç pinli olduğunu göremedim. (4 pinli olabilir çünkü hızlarını manuel ayarladığımda hızı arttı) BIOS'dan hızlarını ayarlamak için 4 pinli olması lazımmış. Ben PWM çoklayıcı aldığım zaman 3 pinli olanı da kontrol edebilecek miyim ?
 
Anakartın 4 pin destekliyorsa işlemcinin fanının 3 pin olması fan kontrol yapamayacağın anlamına gelmez. Akasa markasının 5 pin fan çoklayıcısı işini görür daha kalitelidir.
 
Evet anakartım 4 pinli. Bir de bu çoklayıcıyı neresini nereye bağlayacağım, bunu da anlatabilir misiniz ?
 
Bunda 2 adet giriş var. 5 tane de fan giriş yeri var. Fan girişlerinin 4'ü 3 pin, 1'i 4 pinmiş. Bende de 2 tane 4 pin, 2 tane 3 pinli fan olacak. Bunları nasıl bağlayacağım ?
 
Molex girişi dediğiniz 3. fotoğraftaki sol taraftaki kablo mu ? Eğer öyleyse sağ taraftaki kablo nedir ? Ben bir tane arkaya bir tane öne 4 pinli fan almayı düşünüyorum. Şuanda arka tarafta olan 3 pinli fanı da ön tarafa takmayı düşünüyorum.

Çoklayıcıda 4 tane 3 pinli yer kalıyor ama benim 2 tane 3 pinli, 2 tane 4 pinli fanım olacak. 2 tane olan 4 pinli fanları nereye takacağım ?
 
Molex o 4 pin fan kablosunun yanındaki kablodur ve PSU'ya takılmalıdır. Anakarta takabilirsiniz. Ya da çoklayıcı da fazladan kablo kalmalı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı