Yıl Oldu 2018 Halâ Uzaya Gittiğimize İnananlar Var mı?

Awhlind

Kilopat
Katılım
30 Ağustos 2015
Mesajlar
779
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
Asgard
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Konu başlığını görüp sinirlenmiş ya da ironi olduğunu anlayıp konuyu okumaya başlamış olabilirsiniz. Sinirlenmeyin anlatacaklarım tamamı ile "NYGMA" prim kasmaya çalışan bir herif. Ya gerçekten videoda anlattıkları o kadar komik ki videoyu izlerken sürekli güldüm. Videoyu buraya koyup daha fazla prim kasmasını istemediğim için videoyu koymuyorum ha izlemek isterseniz kanalına girip izleyin ama çok boş bir video.

Öncelikle videoda bahsettiği "Gerçekler değiştirilemez. Gerçekleri söyleyenler hep dışlanmıştır." kelimelerini duyunca videonun nasıl olacağı anlaşılıyor, ve evet kesinlikle gerçekler değiştirilemez. Videoda o kadar alakasız yorumlar, kanıtlar ve arkaya koyduğu resimler var ki bu arkadaş ciddi mi yoksa bizimle başka bir şey mi geçiyor anlayamadım.

Videoda özellikle bulutlara değinmiş. Yok efendim şuradaki bulutu aklınızda tutun 2 dakika sonra değişmeyecek, yok bulutta "Sex" yazıyor falan filan. Bakın Dünya'da ki uzaklık ile uzaydaki uzaklık aynı değil o bulutun değişmesini uzayda görmen için 2 dakika yeterli değil, o zaman o sulardaki dalgaları da göremiyorum ben. Bir de ciddi ciddi "Bağın arkdaşlağr burada Sex yazıyorrr. Aman tanrımm disney ile de NASA anlaşmışdı zatenn." lütfen NASA'nın sitesine girin ve Dünya resimlerinin altındaki açıklamayı okuyun. Bakın benim gibi hiç ingilizce bilmeyen bir insan gidip çeviriden çevirdiğinde bile çıkıyor. İyi okuyun.
Ekran Alıntısı.PNG

Yani orada sex falan yazmıyor sen kendin görmek istediğini görüyorsun. Hani geçen sene 1 nisan reklamı vardı Ülker'in yok ters çevirince şöyle diyor böyle diyor dediler bu da onun gibi bir şey. Zaten 3 fotoğraf birleştirildiği için o bulutların farklı yerlerde olması mümkün olmuş oluyor.

Videoda gösterdiği bir videoda (Çok karmaşık oldu.) adam yer çekimsiz ortamda takla atarken birden yere düşüyor ve bakın uzayda yer çekimsiz ortamda birden yere düşüyor ve uzayda yer çekimi dengelidir falan diyor. Ve arkadaki "ESA" yazısını görmüyor! Ve biraz araştırınca adamlar bu işleri Dünya'da yapıyorlarmış, "Zero-G" denen bir uçakla.

Gelelim şu "Tesla" meselesine, o araba uzayda mı değil mi? Ulan Elon Musk kendi hesabına fotoğraf koymuş araba yalan diye bakın. Fotoğraflar ve Elon Musk'ın paylaştığı fotoğraflar.

Her neyse aramızda inanan arkadaşlar için kanıt sunmak istedim (Lütfen her gördüğünüze inanmayın ya da bir bit yeniği aramayın her şeyin arkasında). Ve yıl olmuş 2018 adamlar Mars'da koloni kurmayı planlıyorlar biz daha uzaya çıktılar mı çıkmadılar mı onu tartışıyoruz sonumuz hayır olsun.
 
Kaliteli içerikler dışında diğer kanalları engelliyorum. Kafam rahat size de öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ben, 1969 yılında insanların Ay'a ayak bastığında inanmayanlara inanamıyorum hala. Derdiniz ne lan sizin?

Prim amaçlı olan kanallardan uzak durun, engelleyin.
Bir şeyleri inkâr edip kendilerini uyanık falan sanıyorlar herhalde. Ha bir de madem bu kadar gizli bir şey buldun ve gidip Youtube'a mı yüklüyorsun gerçekten? Bir de Barış Özcan incelesin falan demiş adam videoyu gördüyse bile gülüp geçmiştir.
 
Ben de inanmıyorum uzaya çıkıldığına. Şu an neden çıkmıyorlar da yörünge etrafında takılıyorlar :) Biraz mantıklı olalım arkadaşlar sene 1969 daha arabalar bile yeni yeni giriyordu piyasaya. Gönderilse zaten şu an uzaya da insan gönderirdi sevgili Amerikacık. Hepsi soğuk savaş döneminde yapılmış göz boyamalar.
 
Ben de inanmıyorum uzaya çıkıldığına. Şu an neden çıkmıyorlar da yörünge etrafında takılıyorlar :) Biraz mantıklı olalım arkadaşlar sene 1969 daha arabalar bile yeni yeni giriyordu piyasaya. Gönderilse zaten şu an uzaya da insan gönderirdi sevgili Amerikacık. Hepsi soğuk savaş döneminde yapılmış göz boyamalar.
ISS'yi ve şu anda yörüngesinde ilerleyen Roadstar'ı, verilen yörünge koordinatlarında gözlemleyebilirsiniz. ISS'de halihazırda uzayda olan insanlar var :) Bu gerekli cevabı veriyor.
Atmosfer tabakalarını aştıktan sonra pek bir engel kalmıyor karşınızda. Aya gidildi ve gözlem yapıldı, örnek alındı. Tekrar tekrar gidilmesi ekstra bütçe isteyen bir şey.
Şimdilik bunu SpaceX'ten bekliyoruz.
 
Arkadaşlar ben şu an gökyüzüne fırlatılsam Ay'a ulaşırım(!)
"Gittiler mi gitmediler mi hala inanan var mı?" gibi şeyler söylemek yanlış. Sizin bu işin yapılabileceğine karşı inancınız vizyonunuz ve ya çalışmanız çabanız var mı ? Evindeki koltukta oturup forumda bir haber görüp "Vay be!", "Yalan bu ya" diye geçen hayatlar.
Bence işin içinde olmadan ordan burdan okuma doğruluğu kanıtlanmamış bilgilerle tartışmak yanlış. Bu işi yapanların vizyonu var ve yaptıklarını takdir ediyorum, ben yapamıyorum imreniyorum oturup seyrediyorum ve ne olacağını bekliyorum, sorguluyorum ama yermiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı