Sony Xperia XA1 Ultra Ters Fotoğraf Çekme Sorunu

Night Fury

Kilopat
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
1.135
Makaleler
1
Yer
izmir
İnternette gördüğüm kadarıyla ayarlardan bu sorun düzeltilebiliniyor ancak bende böyle bir ayar bulunmuyor. Telefonun ön kamerası ters çekiyor sola dönük bakıyorsam sağa bakıyormuşum gibi çekiyor önerilerinize ihtiyacım var.
 
Ayarlarda ters dönmüş olarak kaydet gibi bir seçenek var ise seçeneği işaretli ise kaldırın. Ön kameranın ters olarak kaydetmesinin nedeni arkadaki yazıların düz olarak okunmasını sağlamak içindir. Başlıkta belirttiğiniz gibi sorun değil, özelliktir.
 
Sen de yazımı okumadın sanırım. "Var ise" diye belirttim. Bu bir sorun değil, başkasının görüş açısına göre görüntüyü kaydediyor. Bazı telefon uygulamaları bunu döndürmesine imkan verirken Sony buna gerek görmemiş.

Fotoğraf düzenleyiciden yatay olarak döndürebilirsin veya başka bir kamera uygulaması kullanabilirsin.
 
Bu bir sorun değil. Bazı cihazlarda bulunan özçekim kameralarında ayna görünümü seçeneği mevcuttur. Bazıları ise başkalarının gözünden nasıl görünüyorsanız o şekilde çeker. Sizin cihazda ayna görünümü yok galiba. Bu cihaz üreticisinin sunduğu yazılım özelliğidir. Kamera ayarlarında ayna görünümü seçeneği varsa ise aktif hale getirin. Yoksa da fotoğraf düzenleme uygulamaları ile resmin yönünü çevirebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı