Bad Sectorlu HDD Kullanılır mı?

Voltran

Kilopat
Katılım
23 Mayıs 2017
Mesajlar
1.860
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Her şey ortada görüyorsunuz. Anlatmaya hiç gerek yok. Yok şöyle olmuş yok böyle olmuş görüyorsunuz mükemmel :LOL:
Arkadaşlar size sorum harddisk değişmesi gerek elbet ama bu şekilde her an gidebilir değil mi? Içindeki verileri en kısa zamanda alıp yeni harddisk takmak yararlı olacaktır, ama bu şekilde kullanmak daha fazla soruna yol açar mı merak ettim.
IMG-20180225-WA0003.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diski apartmanın üst katından aşağı filan mı attınız nasıl oluştu bu kadar bad sector. :D O diskteki Windows'a acıdım. :D Sorunuza dönecek olursak o diskten kurtulun. Onla Windows kullanılmaz. Hem mavi ekrana hem de takılmalara sebep olur. Ek olarak o kadar bad sector kısa süre içerisinde tüm diski kaplar.
 
Ben de ilk defa böyle birşey görüyorum. :D Laptopu yeğenim kullanıyor ve şu an farklı şehirde olduğum için maalesef ilgilenemiyorum. Kardeşime söyledim ve okula gideceği için bıraktırdım devam etmesini. Uzun sürecekti belli ki daha fazla dayanmak güç bu duruma. :D Sorun ise kardeşimin anlattığı kadarıyla ablamın yeğenimin laptopta fazla oyun oynaması üzerine laptop kapağını aniden sertçe kapatıp, harici klavyeyi de yere fırlatması. Yalnız dediklerine göre kapağı sert kapatmanın harddiski bu kadar etkilemesi garip geldi.
 
Diski apartmanın üst katından aşağı filan mı attınız nasıl oluştu bu kadar bad sector. :D O diskteki Windows'a acıdım. :D Sorunuza dönecek olursak o diskten kurtulun. Onla Windows kullanılmaz. Hem mavi ekrana hem de takılmalara sebep olur. Ek olarak o kadar bad sector kısa süre içerisinde tüm diski kaplar.
Keşke onu yapalarmış. [emoji2] Laptop kapağının sert kapatılması üzerine oluşan sorun diyor kardeşim. Laptop kasıyor deyince birkaç şey denettirdim dedim yazılımsal sorun olabilir. Sonra HDD'yi tarat deyince malum sonuç bu oldu.
 
Hocam testin tam halini atın. Ne kadar ölmüş merak ediyorum açıkçası :D
Benim emektarın HDD'de 1 tane bad sector var, 1 tane olsa bile direk değiştirin deniyor. Sizinki ölmüşten beter olmuş.
Hocam ben de merak ettim de maalesef laptop yanımda değil. Yoksa kaç saat sürerse sürsün devam ettircektim kardeşim de ödevleri olunca kapattırdım. Bi de sonuca kalp dayanmaz herhal. Yeşil alan kalmayacaktı test bitene kadar. [emoji2] Kardeşimin masaüstündeki 320 GB'lık HDD de 9 yıllıktı ama Bad Sector yoktu. Ne olur ne olmaz diyerek onu bir ay önce değiştirmiştim de bu laptopun sonu farklı oldu. [emoji2]
 
Sert kapatmaktan kastı galiba kapağı görünmeyecek derecede sert şekilde çarpmak. :D Siz o laptopa bir daha HDD almayın SSD alın. :D SSD bile dayanamaz buna. :D Disk de Hitachi aslında bayağı kaliteli bir markadır. Aslında laptop HP olsaydı çok sorun yaşatmazdı. Neden derseniz kafa kilitleme sistemi sayesinde diskleri çok sert darbelerden koruyabiliyor. Benim eski laptop kapalıyken 2 defa 1.5 metreden düştü. Öncesinde de masadan düşürmüştüm hatta VINN'ı bükmüştüm o düşürmeyle. :D

Laptopun LCD veri kablosu bozulmuştu en son. Değişim sonrası düzelmeyince HDD'yi alıp laptopu bıraktım disk hala sorunsuz. Bu da şans işte. Diskin kullanım istatiklerinde 18000 saate yakın bir çalışma süresi var. Hatta IDM için geçici konum girdisi yarattım indirme yaparken 1TB diskimin değil de bunun ömrünü azaltıyorum. :)

TOSHIBA MQ01ABD032 Bu arada disk bu. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı