Kil modellemelerim

Atakan D.

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2013
Mesajlar
1.742
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 5 ay önce başlayan bu heykelcilik- modelcilik merakı, beni Güven Sanat'ın Beşiktaş'taki şubesine seramik kili almaya zorladı. Beyaz ve kırmızı iki farklı renk seçeneği olan bu killerden 1 kiloluk olanlardan 4 tane aldım (paketi 8-9 TL). Yanında da, bir tahta setli ve bir de ucu-kenarları acayip keskin olan metal ufak oyma aletlerinden aldım.

Tabii eve döndüğümde ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu. Üzerine biraz düşündüm ve aklıma LoL'deki Braum karakteri geldi. Karakteri de ayrı bir sevdiğimden ötürü bunun suratını yapayım dedim. İlk deneyimim olduğu için hiç olmadı tabii. Üzerini de kurşun kalemle çizdim biraz:
B.jpg

RİTO bunu görse Braum'u ya nerflerdi ya da komple oyundan kaldırırdı herhalde.
Tabii bu bende hobi haline geldi. İnternette model yapan insanları izlemeye başladım. Araştırmayla birlikte Sketchfab - Your 3D content on web, mobile, AR, and VR. bu siteyi keşfettim. İçinde binlerce 3 boyutlu modeller var ve her biri kategorilendirilmiş.
Aklıma hemen araba yapmak geldi. Buyrun işte eski model bir araba deneyimim:
A3.jpg

A2.jpg

A1.jpg


Bu iyice kuruduktan sonra (yaklaşık 1 hafta sonra taş gibi oluyor, düşürürseniz tuzla buz olur aman dikkat!) yukarıda bahsettiğim ufak ve keskin olan metal aletlerle ince işler yapmaya çalıştım.
1 ay sonra ise yine bir araba yapayım dedim. Aklımda Ford Fiesta modeli vardı ki, yapım aşamasının yarısına geldiğimde, bilgisayardan 3 boyutu ile benimkini karşılaştırdığımda en ufak bir benzerlik yoktu. :D O yüzden kalan kısmını kendim şekillendirmeye devam ettim. İşte sonuç:
B1.jpg

B2.jpg

B3.jpg


Ve işte 2 hafta önce yaptığım, kuruduğunda elimin çarpması sonucu namlusu kırılan tank modelim:
T2.jpg

T1.jpg


Bu heves aslında çocuklukta çoğumuzun oynadığı LEGO oyuncaklar ve kumdan kale oyunlarından gelme sanırım bana. :) Ortalık biraz tozlanıyor ama yaparken titiz olmak lazım. Yenilerini yaptıkça sizlerle burada paylaşmayı düşünüyorum.
Okuyup vakit ayırdığınız için teşekkürler. :)
 

Geri
Yukarı