Oyun Görüşlerim #2 Cuphead

Nazım Paşa

Kilopat
Katılım
2 Şubat 2017
Mesajlar
8.065
Makaleler
4
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Paşa
Başlamadan önce puanlamadaki birkaç şeyi açıklamak istiyorum. Oyunların müziklerini unuttuğumu fark ettim ve bu nedenle grafik + müzik olarak puan vereceğim. Ayrıca grafikler oyun tarzına göre. 2D olmak için yapılmış bir oyundan kötü grafik diye puan kısamam. Müziklerin de gelmesi nedeniyle yüzdeler biraz değişti. Hikayeye de karakter ve karakter gelişimini de ekledim. Başlayalım o zaman.

Cuphead 29 Eylül 2017 tarihinde Xbox One ve Windows için çıkan Run 'N Gun tipinde bir oyun. Oyunun pek çok kısmını boss savaşları oluşturuyor. Yapımcı ve dağıtıcısı StudioMDHR.

Oyunda zayıf ama eski Disney dünyalarının hikayelerine oldukça benzeyen ve bu nedenle biraz gülümseten bir hikaye var. Bizim karakterlerimiz Cuphead ve Mugman şeytanın kumarhanesinde kumar oynayıp kaybediyorlar. Şeytan da onlara ya borçlularının borçlarını tahsil etmelerini (vermeye çok hevesli değiller) ya da ruhlarını alacağını söylüyor. Böylece borçları toplamak için yola çıkıyoruz. Yaşlı bir çaydanlıktan öğüt alıyoruz ve süper güçlerimize kavuşuyoruz. Hikaye altında kısa yazılar olan resimlerle anlatılıyor. Değişik ve güzel bir tarz. Özellikle oyun tarzına uyuyor. Yine de hikaye beklemeyin elbette. Oyun oynanış odaklı bir oyun.

DevilIcon2.png


Oynanış olarak Run 'N Gun temalı bir oyun. Yani ateş ediyor ve önünüze çıkan engellerden kaçıyorsunuz. Cuphead'de asla ateş etme tuşunu bırakmayacaksınız. Oyunun zor olduğu artık biliniyor zaten. Oyun acayip zor. Dark Souls 3 oynayıp ısınılabilecek bir oyun. Özellikle bazı seviyeleri aşırı derecede kanser. Yine de bu zorluk size ittirmiyor. Tam tersi daha ne olduğunu bilemeden kendinizi tekrar başlamış buluyorsunuz. Oynanışın çok keyifli olduğunu söyleyebilirim. Pek çok boss çok zevkli ve iyi tasarlanmış. Çok değişik ve hoş bosslar var. Sadece robotlu bir bölüm bana zerre zevk vermedi ve saf zorluk olarak kaldı. O bölümden hoşlanmadım. Oyun çok kısa değil. Aşırı uzun bir oyun da değil. Bence tam kararında. Biraz daha fazla bölüm olsaymış bıktırabilirmiş diye düşünüyorum. Oyunda bazı bölümlerden topladığımız altın paraları bir domuzun dükkanında harcayıp farklı yetenekler ve atışlar alabiliyoruz. Bunları dikkatli harcamanızı tavsiye ederim. Maksimum 1 özellik ve 2 atış kullanabiliyoruz. Özellik olarak Smoke Bomb denen özelliği kesinlikle almalısınız. O olmadan oyunu bitirebileceğimden emin değilim. Paranızı saçma sapan yeteneklere harcamayın. Pek çok atış türü de var. Düşmanınız neredeyse oraya ateş eden ama az hasar veren, çok az uzaklığı olan ama çok hasar veren, ateş ettiğiniz yönün tersine giden vb. atışlar var. Her bölüm için uygun atışı kullanmaya dikkat edin. Kısacası zor ama bir o kadar da keyifli bir oynanışı var. Hatta ben 44 saat oynamışım.

5a55433c5bafe3933c5c2bc2.jpg


Grafikler ve müzik... Daha güzel yapılabilir miydi bilmiyorum. Müzikler ve grafikler öyle mükemmel tasarlanmış ki sizi alıp 1950'ların çizgi filmlerine götürüyor. Zaten müziklerinin ne kadar övüldüğünü görmüşsünüzdür. Sadece müziklerini dinleyebilirim hiç oynamadan. Grafikler de temayla çok uyumlu ve güzel.

970de1b382d316f61a6a7b2f4a55cb1d.jpg


Oyunun indirimsiz fiyatı 31 TL. Böyle oyuna o kadar para verilir mi demeyin, verilir. Parasını hak ettiğini düşünüyorum. İndirimlerde daha iyi fiyata da alabilirsiniz. Bence kaçırmayın.

Sonuç olarak sizi zorlayan ama bir o kadar da eğlendiren; muhteşem atmosfer, müzik ve karakter tasarımları oyun harika bir oyun Cuphead. Puanlamaya geçelim.

Oynanış (Son puanın %40'ı): 9/10
Hikaye (Son puanın %30'u): 6.5/10
Fiyat (Son puanın %15'i): 9/10
Grafik + müzik (Son puanın %15'i): 10/10
Ortalama puan: 8.4/10
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı