Dying Light Anlık Donma Sorunu

AllyCaptain

Hectopat
Katılım
20 Kasım 2015
Mesajlar
235
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba.
Ben yaklaşık 3 hafta kadar önce bir sistem topladım. Bütün güncellemeleri inmiş durumda. Ancak Dying Light
oyununu oynarken bina içerisinde her 20 saniyede bir saniyelik donma oluyor. Donmadan sonra tekrar düzeliyor. Şehir içinde ise oyunum kasıyor. Aslında kasmaması gerek çünkü; benim sistemime benzer sistemlerin oyun testlerine baktığım zaman gayet yüksek FPS değerleri alıyorlar. Ancak bu olay bende tam tersi. Ben bunu kullandığım eski bir monitöre bağlıyorum. Çözünürlüğü 1366x768, kendisi de yaklaşık 7 senelik. Bir de ekran kartının VGA girişi olmadığı için bir dönüştürücü kullanmak mecburiyetindeyim. Diğer oyunlarda bu durum olmuyor. Sadece yüksek grafikli oyunlarda bu sorunu yaşıyorum. Eğer ortada bir sorun varsa, bu sorunu en kısa sürede bulup adamlara bildirmem gerek. Sistem özelliklerim aşağıda:
  • Anakart : Asus Prime B350M-K
  • İşlemci : AMD Ryzen 5 1400 3.2GHz 8 MB AM4
  • RAM : G.Skill 8GB RipjawsV 2400MHz CL15 DDR5 RAM
  • Ekran Kartı : Asus GeForce GTX 1050Ti Rog Strix 4GB 128bit
  • Sabit Disk : Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM
  • PSU : CoolerMaster MasterWatt 500W 80+
  • İşletim Sistemi : Windows 10 Pro 64bit
Dediğim gibi ben sorunu monitöre bağladım açıkçası. Bu konularda da pek bilgili olduğum söylenemez. Aranızda bunu yaşamış ya da bilen kişiler varsa, yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken V-SYNC açık oynayın. FPS 60'ın üstüne çıkınca işlemci yetersiz geliyor olabilir. Ayrıca gaming modunda oynuyorsanız bir de silent moda geçerek deneyin. MSI Afterburner OSD rehberiyle de hangi donanımın sorun yaşattığını öğrenebilirsiniz.
MSI Afterburner OSD Ayarlama
MSI Afterburner ile kontrol ediyordum değerleri. Ancak sorun bina içerisinde FPS değerlerinin 100+ iken; dışarı çıktığımda 40- olması. V-Sync açık olunca da oyun yavaş hareket ediyormuş gibi geliyor. Sıkıcı bir durum malesef.
 
768p monitör darboğaza sebep oluyor olabilir. Ayrıca en yüksek ayarlarda oynuyorsanız 8GB RAM yetersiz kalıp anlık takılmalara sebep oluyor olabilir. Fakat yine de siz ilk iş olarak 1080p monitöre geçmeye bakın.
 
768p monitör darboğaza sebep oluyor olabilir. Ayrıca en yüksek ayarlarda oynuyorsanız 8GB RAM yetersiz kalıp anlık takılmalara sebep oluyor olabilir. Fakat yine de siz ilk iş olarak 1080p monitöre geçmeye bakın.
Haklısınız. Ben de öyle düşünüyorum. Umarım yeni monitörde sorun değişir de içim rahatlar :)
 
Bilgisayarınızda sorun yoktur, bende de Zula kasıyor.

Dying Light, ilk çıktığı zamanlar bayağı bi' optimizasyon sıkıntısı çeken bir oyundu.
Daha sonrasında gelen güncellemeler ile bunu %85 oranla düzelttiler. Oyunu orijinal olanların içi rahatladı, korsan kullananlar ise sıkıntılı şekilde oynamaya devam etti. Eğer oyununuz orijinal değil ise kasma yapması mümkün. Arkadaşımın 5000 TL'lik bilgisayarında test etmiştik, oyun orijinal olmadığı için 25-40 FPS arasında gidip, geliyordu. Orijinal oyuna geçtikten sonra, biz de oh çektik.

Dying Light efsane ama çok pahalı bir oyun. Eğer korsan ise tek çözüm yolu, orijinal oyuna geçmek.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı