Vatan OEM ürünleri kullanılmış mı oluyor?

Selvan

Decapat
Katılım
9 Şubat 2019
Mesajlar
142
Arkadaslar Vatan'dan OEM ürün alacağım indirimlerden dolayı lakin bu ürünler kullanılmış mı oluyor? Garantisi, kutusu falan var mıdır?
 
Hayır, bileşenlere OEM deniliyor. Sıfır ve garantili ürünler.
 
Wikipedia'dan alıntıdır. Wiki'nin kapalı olduğu şu günlerde genel kültür olsun diye paylaşıyorum.
Özet geçmem gerekirse arkadaşın da dediği gibi sıfır kapalı kutu ürünlerdir Vatan'nın kullandığı anlam o yönde, normal bilgisayar bileşenleri demek yerine OEM kısaltmasını kullanıyor Vatann.

OEM: Orijinal ürün üreticisi, başka bir firma için parça, ekipman veya başka bir ürün üreten imalatçı firmadır. Örneğin, Acme firması IBM firması için bilgisayar kablosu ürettiği zaman Acme "orijinal ürün üreticisi" firma olmaktadır. Burada önemli husus, ürettiren firma ürünün tasarım ve telif haklarına sahiptir, "orijinal ürün üreticisi" firma ise sadece bu ürünü asıl firmanın istediği kalitede üretmekle yükümlüdür ve herhangi bir tasarım ve telif hakkı bulunmamaktadır.

İngilizcede teknik bir terim olarak Original Equipment Manufacturer veya kısaltması OEM kelimesi tüm dünyada durumu açıklamak üzere kullanılmaktadır.

Bilgisayar ürünleri kutulu satılır. Bu ürünlere kutulu ürün denir. Toplu halde parça alımı yapan sistem entegratörleri, ürünleri kutulu almazlar. Çünkü kutu, hacmi artırıp sevkiyat masraflarını yükseltir ve sistem entegratörleri için bu kutular manasızdır. Dolayısı ile kutusuz halde alırlar. Genelde yanında ufak bir kitapçık ile verilir ürün. Bu ürünün kutulu versiyonunda hiçbir farkı yoktur. İşte bu kutusuz ürünlere OEM ürün adı verilir. Hiçbir şekilde kalite göstergesi değildir. OEM kelimesinin anlamı kullanıcılara öyle empoze edilmiştir ki, büyük bir kesim OEM deyince aklına hemen markasız ve kalitesiz ürün gelir.Sadece bilgisayar alanında değil günümüzde her alan OEM kullanılmaktadır. Örnek verilecek olursa, FORD araba aldığınız Ford burada OEM dir. Arabanın içinde bulunan SONY CD Player ise SONY OEM satıcısı olarak anılır.

OEM genel anlamda bakıldığı zaman aldığınız ürünün orijinalliğini belirtir bir ibaredir. Otomotiv sanayide Original equipment from manufacturer olarak kullanılır, sebebi ise birden fazla ürünün farklı sanayi gruplarından teminidir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı