RONIN: Two Souls One Body [TÜRK YAPIMI]

TheDerebeyi

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2018
Mesajlar
66
Ronin, kurgusal bir Japonya'da geçmekte olan bir Türk aksiyon rol yapma oyunudur. Halâ geliştirilme aşamasındadır. Video oyununda genel olarak Samuray teması kullanılmıştır. Oyuncular ustasız kalmış bir ronini canlandırmaktadır. Oyun, Unreal Engine 4 ile geliştirilmektedir. Genel olarak renkli ve canlı, stylize, bir renk paleti seçilmiştir. Seçtiğiniz diyaloglara göre ilerleyen hikaye sistemi ve genel olarak seçilen seçeneklere bağlı şekillenen diyaloglar ile oyuncuya özgü bir deneyim yaşatmaktadır. Oyun, oyuncuya göre şekillenen hikayesi, bağımsız sanatçıların etkileyici müzikleri ve stylize görsel tasarımı ile öne çıkmaktadır.

Oyunun bu konuyu yazarken görebileceğiniz geliştirici günlüğü: https://www.youtube.com/watch?v=cQlBEOk1IKU

Geliştirici ekip bu noktada hikayeye çok önem verdi. M11 Studio'nun bir amacı ülkemizden bu tür hikaye tabanlı oyunların çıkabileceğini göstermek. Bu yüzden Ronin oldukça önemli bir atılım. Bu atılımı da neredeyse hiç destek almadan gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Oyunun hikayesi az önce de bahsedildiği gibi tamamen oyuncuya bağlı olarak şekilleniyor. A oyuncusunun oyun deneyimi ile B oyuncusunun oyun deneyimi oldukça farklı. Bu iş üzerine çok fazla duruldu. Küçük bir indie ekibin verebileceğinin en iyisini vermeye çalışıyor geliştirici ekibimiz.

Discord sunucumuza gelerek son güncellemeleri görebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz: Join the M11 Studio Discord Server!

M11 Studio, Kocaeli'de video oyunu sektörüne girişmek ve hobilerini işe dönüştürmek isteyen iki genç tarafından kurulmuş küçük bir ekipten oluşmaktadır. Burak ve Muhterem, tam zamanlı olarak bu işi yapmaktadır. Ronin, bu sektördeki ilk projeleridir ve önemli ölçüde tecrübe kazanmalarına sebep olmuştur. Bu geliştirme sürecinde yatırımcı aramaktadırlar.

Oyunun piyasaya sürülme şekli bölüm bölüm olacak ancak bu süreç erken erişim adı altında gerçekleştirilecek. Oyunlar parayı verdikleri anda tüm oyuna sahip olmuş olacaklar. Güncellemeler ile diğer bölümler zamanla gelecek. Bir nevi ön sipariş olarak da düşünülebilir bu durum. Bu şekilde ilerlememizin bir sebebi de projeyi fonlamak.
 
Güzel bir proje. Şahsi görüşüm bu tür "ilk" oyun projelerinin piyasaya ücretsiz olarak sunulmasının start-up gelişimi açısından daha doğru ve faydalı olduğudur. Tabiki de farklı düşünenler olabilir.
 
Son zamanlarda Türk oyun piyasası iyice gelişiyor ve hepimiz mutlu oluyoruz. Yakın zamanda harun Can'ın seslendirdiği colony oyunu çıkacak, heyecanlandım valla. Umarım Türkiye için çıkarmazlar. Umarım dünya piyasasına hitap eden bir oyun olur.
 
Güzel bir proje. Şahsi görüşüm bu tür "ilk" oyun projelerinin piyasaya ücretsiz olarak sunulmasının start-up gelişimi açısından daha doğru ve faydalı olduğudur. Tabii ki de farklı düşünenler olabilir.

Video oyununda gördüğünüz her şey el yapımı yani Burak ve Muhterem tarafından tasarlandı. Hazır asset hiçbir şekilde kullanılmadı. Dolayısıyla ücretsiz yayımlayamayacağımız kadar çok emek var. Tam zamanlı çalışan bir ofisi işletmek maalesef ki önemli miktarda paralar gerektiriyor. Ama yani erken erişim sürümü yaklaşık olarak bir damacana su fiyatına çıkacak.

Şimdi madem bu kadar uzun süre tam zamanlı olarak geliştiriliyordu neden çok üst düzey bir şey göremiyoruz derseniz de iki kişi ile her şeyi baştan oluşturmak çok zahmetli ve yorucu bir iş. Hazır asset kullanmayı geliştirici ekibimiz de biliyor ama o zaman birbiriyle uyumsuz parçalar içeren sorunlu bir oyun olurdu. Bu şekilde her şeyi baştan tasarlayınca hem optimize etmek daha kolay hem de kafanızdaki sahneyi tam olarak oluşturabiliyorsunuz.
Oyunun ilk oynanış fragmanı yayınlandı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı