Şahsıma gelen tehdit maili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu insanlar tehtid yolu ile insanları endişelendirip anında para kazanmaya çalışıyorlar. Kanıt için onu diyorsa büyük ihtimal ile yalan söylüyordur ki onu desin yoksa gerçekten elinde öyle şeyler varsa sizi gerçekten endişelendirmek için atardı o fotoğrafları. Öncelikle birisiyle oturup konuşun bu durumu. Annen olabilir baban olabilir amcan olabilir. Hangisiyle daha çok konuşmayı seviyorsan onunla konuş ve utanma. Sonuçta böyle şeyleri çoğu kişi en az 1 kez yapmıştır diye düşünüyorum. Bir de şu var sizin görüntüleriniz paylaşılacak ama sizin nereniz gözüküyor? Yüzünüz gözüküyor mu? Büyük ihtimalle bu gece yatamayacaksınız o yüzden bir tanıdığınızın yanına gitmek sizin için daha iyi olabilir. Sakin olun gidin bir kahve için dolaşın bırakın ölümlü dünya ne gerek var strese girip kendini yormaya? Sakın panik olup atma bir de o parayı çünkü dediğim gibi büyük ihtimal ile sizi dolandırmaya çalışıyorlar. Dediklerimi yaparsanız herhalde kendinize gelirsiniz. Umarım iyi bir sonuca ulaşır.
 
insan bu olaydan sonra ondan bile şüphe duyuyor :( bana nasıl öğreneciğimi öğretirseniz memnun olurum
Sitede biraz mailinizi yazdıktan sonra biraz aşağıya inin.
Breaches you were pwned in başlığından sonra hangi database leaklerinde şifrenizin sızdığını gösterir.
Not: Site şifreyi göstermez sadece hangi sitelerde sızdırıldığını gösterir.
1599939134998.png
 
Forumdaki diğer konular ile benzer fakat gerçek olma ihtimalini göz önünde bulundurarak önlem alınız.
 
İnsan bu olaydan sonra ondan bile şüphe duyuyor :( bana nasıl öğreneciğimi öğretirseniz memnun olurum.

Tabii maili bahsettiğim siteye yazdığınızda "pwned" diyorsa evet bir data leak durumunda açığa çıkmış.
Sayfada biraz daha aşağı inince "breaches you were pwned in" kısmı var. Orada bilgileriniz nereden hangi siteden hangi bilgileriniz sızdırılmış görebilirsiniz.
Biraz daha aşağı indinizde "pastes you were found in" kısmında ise bilgileriniz bir yerde paylaşılmış mı paylaşılmamış mı görebilirsiniz?
 
Eski şifreler kolayca erişilebilir. Herhangi bir data leak durumunda açığa çıkmıştır. Bu fidye isteme postalarını ciddiye almanız gereken zaman postaya bir kanıt sabitledikleri zamandır.


Yukarıda verdiğim link üzerinden mailinizi kontrol edin. Bakın bakalım bir data leak ta ele geçirilmiş mi geçirilmemiş mi?
Şimdi kontrol ettim ama bu site de pek güvenilir gelmedi bana. Bunlar da veri topluyor olabilir. Dediğine göre 3 defa ele geçirilmiş şifrem.

Screenshot_20200912-222739_Chrome.jpg
 
Şimdi kontrol ettim ama bu site de pek güvenilir gelmedi bana. Bunlar da veri topluyor olabilir. Dediğine göre 3 defa ele geçirilmiş şifrem.

Eki Görüntüle 666118
Bu site gayet güvenilir merak etmeyin. Hangi sitelerde şifreniz açığa çıkmışsa o sitelerde kullandığınız şifreleri değiştirin.
 
Bu forumda bir arkadaşada aynı posta gelmişti. Ya tutarsa ayağına sallıyorlar. Aldırış etmeyin.
 
Şimdi kontrol ettim ama bu site de pek güvenilir gelmedi bana. Bunlar da veri topluyor olabilir. Dediğine göre 3 defa ele geçirilmiş şifrem.

Eki Görüntüle 666118

Dostum bu site güvenilir. Sonuçta kritik bir bilgini vermiyorsun. Şifreniz ele geçirilmiş olabilir. Yıl içerisinde bir sürü sızdırılma oluyor. Benim için kritik bilgilerinizin ele geçirilmesini önlemenin tek yolu 1- korsan program ve oyun kullanmamak
2- 2 farklı e-posta kullanmak birisini öylesine kayıt olduğunuz yerlere diğerini ise banka gibi kuruluşlara verdiğiniz e-posta.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı