ASUS X542UR yükseltme

chainsawrs

Decapat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
26
merhaba Technopat.​
Geçtiğimiz haftalarda sistem toplama ile ilgili soru sormuştum, dizüstü bilgisayarım yeterli olur mu diye ve upgrade etmem tavsiye edilmişti. Masaüstü sistem toplamamın ardından dizüstü bilgisayarımı da upgrade etme kararı aldım. 2 tane sorum var.
Soru 1: Aşağıya yüklediğim resim 1'deki slot M.2 SSD slotumu, kullanabilir miyim şu anda onu, bilgisayarın internet sitesinde M.2 bulunduğuna dair hiçbir bilgi bulamadım.
Soru 2: RAM yükseltmek istiyorum fakat RAM'lerin birebir aynı olması tavsiye ediliyor. Aynı RAM'i bulmak zor olacak gibi gözüküyor. Aynı DDR olan aynı MHz olan herhangi bir RAM kullansam problem olur mu?
Dizüstü bilgisayarım: ASUS X542UR Core i5 8250U 1.6GHz-8B RAM-1TBB HDD+128 GB SSD-2 GB-15.6"Windows 10 notebook.
Teşekkürler şimdiden tüm yardımlarınız için. :)
resim 1.


slot1.jpeg


Resim 2.

slot2.jpeg


 
1. fotodaki M.2 gibi duruyor ama emin olamadım anlayan arkadaşlar yazacaktır doğrusunu

RAM konusunda da ben de eski laptopum da aynı MHz ve aynı DDR değerinde farklı marka RAM kullanıyorum şuana kadar bir sorun çıkmadı.
 
Aynı bilgisayardan bende var. Ben SSD olarak Samsung 860 Evo m2 taktım. Benim taktığım sata SSD idi. Nvme SSD desteği tam olarak var mı bilmiyorum. Ben de araştırma yapmıştım birisi Nvme alıp taktığını söylemişti fakat bilgisayarı tanımamıştı. Hatta konusu yine technopat sosyalde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı