Laptopa Monitör Bağlandıgında Harici Ekran Kartına Geçmemesi

efeizgi

Hectopat
Katılım
6 Mayıs 2018
Mesajlar
4
4 gün önce monitör aldım. [ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör]
3 senelik laptobuma HDMI ile bağladım. HDMI en fazla 120 Hz'ye kadar destekliyebilmesine rağmen Intel görüntü ayarlarında en fazla 60 Hz ibaresi bulunuyor. Laptopdan kaynaklı bı sorun oldugunu dusunerek aynı monitörün 75 Hz destekli olanında denedıgımde en azdından 75 Hz'yi alabılıyorum. Vatan Bilgisayar'a gittiğimde destek ekibi bana laptopun çıkışlarının (HDMI-USB gibi) Intel tarafından yani dahili ekran kartından yönetildiğini ve bunu harici karta çeviremediklerini söylediler.

Problem: Monitör ile oyuna gırdıgımde saçma sapan FPS düşüşleri (150'den 20'lere 30'lara), Hz'nin 60'dan yukarı cıkmaması gibi problemler oldu. Sanırım laptop cıkışlarını fotoğrafta gibi Inteld'e değil 860m'in üstünde olması gerekiyor.

Lütfen yardımcı olun 2 3 gündür bununla uğraşıyorum yapamadım ve sinirim baya bozuldu. Vatan Bilgisayar'a laptop ile birlikte götürdüm yapamadılar sizin değerli görüşlerinizi ve çözüm yollarınızı beklıyorum.

Ekran kartlarını fotoğrafta görebilirsiniz.

geforce860m.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Monster Abra A7 kullanıyorum. Problemden ötürü laptopu servise götürdüm ve oradaki arkadaşlar laptoptaki çift ekran kartı seçeneğini devre dışı bıraktılar. Intel'i devre dışı bırakıp sadece nvidia gtx ekran kartı gözükecek şekilde ayarladılar. %95'lik bir düzelme gerçekleşti. Kalan %5'e gelecek olursak, laptopa monitör bağlamak performansı malesef düşürüyor. Ayrıca kablo da çok önemli. Ucuz ve pahalı hdmi kablo arasındaki performans farkı gözle görülür şekilde belli oluyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı