Oyun nasıl kodlanır?

HD4450

Kilopat
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2.204
Çözümler
5
Bir süredir kodlama başlayacağım diye yazıyordum. Artık troll sananlar bile olmuş ve artık başladım ama merak ettiğim şey değişkenler vb şeyler var mesela string diye bir şey gördüm konu o değil oyun yazmak istiyorum Unity üzerinden şimdi ben bu kodlar ile ileri geri komutlarını tuşlara nasıl atayacağım? Kod yazarken oyun için mesela envanter açma zıplama tutunma veya NPC hareketleri gibi şeyleri bu değişkenler, döngüler, Switch caseler falan içinde var mı? Bu kodların nasıl yazılacağı falan?
 
Önceden de yazmıştım ama istediğim cevabı alamadım merak ettiğim bir şey var açıklarsanız sevinirim iyi akşamlar merak ettiğim şey değişkenler vb şeyler var mesela string diye bir şey gördüm, konu o değil oyun yazmak istiyorum. Unity üzerinden şimdi ben bu kodlar ile ileri geri komutlarını tuşlara nasıl atayacağım? Kod yazarken oyun için mesela envanter açma zıplama tutunma veya NPC hareketleri gibi şeyleri bu değişkenler, döngüler, Switch caseler falan içinde var mı? Bu kodların nasıl yazılacağı falan?
 
Son düzenleme:
Kullandığınız oyun motoru ve dilin resmi dökümanlarına, kullanıcılar tarafından hazırlanmış derslere bakabilirsiniz. Biz buradan söyleyemez, direkt bir şey yazdıramayız. Sonuçta program size ait, insanların burada upuzun kodlar yazmayacağı bir gerçek olsa da kod yapısını, düzenini bilemeyiz.
 
Dostum hevesin güzel ama sen tek hamlede 9 basamak tırmanmaya başlıyorsun. Şimdilik BTK veya Udemy gibi seçenekleri değerlendirip c veya c++ türevlerinden yazılıma adım at. Daha sonradan gerekli eğitimi üniversiteden alırsın.

Ek: Ben seni biraz yanlış anladım. Gerekli eğitim videolarını seyredip kendince ufak bir oyun yapabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı